Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Dag Johan Haugerud: Ni Amanda-priser og nominasjon til Nordisk råds filmpris

Spesialbibliotekar på Musikkhøgskolens bibliotek, Dag Johan Haugerud, har tatt Amanda-rekord med hele ni priser for filmen Barn. Filmen er også Norges innstilling til Nordisk råds filmpris.

Forfatter og regissør Dag Johan Haugerud, som også jobber på Musikkhøgskolens bibliotek, stakk av med ni Amanda-priser fredag 14. august. Det er ny rekord for en og samme norske film.

Allsidig bibliotekar

Haugerud er utdannet bibliotekar fra Høgskolen i Oslo (nå OsloMet), men har også studert både film, teatervitenskap og forfatterstudiet. I tillegg til bibliotekarjobben på Musikkhøgskolen, har han utgitt fire romaner og regissert en rekke filmer.

Prisdryss

Prisene under Amanda var for blant annet beste regi og beste manus. I rollene finner vi etablerte skuespillernavn som Henriette Steenstrup og Thorbjørn Harr, som også vant priser for sin innsats.

Nominasjon på toppen

Tirsdag 18. august ble det offentliggjort at Barn også blir Norges kandidat til Nordisk råds filmpris. Juryen skriver: «Barn er en film som i sin kjerne handler om «den norske væremåten». Samtidig strekker den seg kunstnerisk og tematisk langt ut over dette. En i utgangspunktet tragisk historie balanseres på en subtil streng av politisk finurlighet og menneskelig varme.»

Prisen offentliggjøres tirsdag 27. oktober.

– Barn er en film som i sin kjerne handler om «den norske væremåten». Samtidig strekker den seg kunstnerisk og tematisk langt ut over dette. En i utgangspunktet tragisk historie balanseres på en subtil streng av politisk finurlighet og menneskelig varme.

Inger Merete Hobbelstad, Kalle Løchen og Britt Sørensen Den norske juryen i Nordisk råds filmpris

Artikler relevante