Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Fortsatt nr. 2 i Norden

I år ble Lyden av Musikkhøgskolen avlyst. Her er fra 2017 med Reich i Vaterlandspassasjen. Foto: David Engmo

Norges musikkhøgskole er på andreplass blant de utøvende musikkutdanningene i Norden. Det er fremdeles resultatet av årets rangering av verdens beste universiteter og høgskoler.

Klatrer på lista

Siden i fjor har Musikkhøgskolen klatret fire plasser – fra 33. til 29. plass. For tre år siden var vi ikke engang blant de 50 beste. Blant musikkutdanningsinstitusjonene i Norden troner Sibelius-akademiet på topp. De er på 13. plass, mens NMH ligger på plassen foran Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og ni plasser foran Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

På pallen finner vi amerikanske The Juilliard School på topp, Royal Collage of Music på sølvplass og Universität für Musik und darstellende Kunst Wien med bronse.

– Det er gledelig å se at vi blir lagt merke til internasjonalt, og stadig får høyere plassering.

Peter Tornquist rektor

Hva er QS ranking?

QS World University Rankings undersøker hvert år verdens universiteter og høgskoler og gir poeng – som en universitetenes Michelin-guide. HES – QS World University Rankings er en årlig rangering som blir publisert av Times Higher Education og Quacquarelli Symonds. Rangeringen er utgitt årlig siden 2004. Blant kriteriene som ligger til grunn for rangeringen veier fagfellevurdering tyngst.

Artikler relevante