Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Verdensdagen for psykisk helse: Spør mer

Lysegrønn strektegning av en sommerfugl. Kampanjeillustrasjon verdensdagen for psykisk helse.

Verdensdagens kampanje 10. oktober har som mål å oppfordre oss alle til spørre hverandre hvordan vi har det, ved å vise interesse og vennlig nysgjerrighet. På Musikkhøgskolen var engasjementet stort i 2019.

Ved å spørre lærer vi mer, blir bedre kjent og kan finne ut om noen har det vondt. Å spørre kan med andre ord gi god psykisk helse. Det skriver Verdensdagen for psykisk helse på hjemmesiden sin.

Markering på Musikkhøgskolen

Derfor spør vi dere – hvordan har dere det? Hva savner dere å snakke om? Hva kunne du ønske noen spurte deg om?

I 2020 bytter vi ut plakater og penn med en smittevernvennlig digital spørreundersøkelse med QR-kode. Du finner den på øverommene og ellers rundt om i bygget. Undersøkelsen består av syv spørsmål, og er helt anonym. Svarene tas med videre til Læringsmiljøutvalget og Studentutvalget. Der skal de brukes videre i arbeidet med studentenes psykiske helse.

QR-kodene blir hengt opp morgenen fredag 9. oktober, og blir hengende ut mandagen etter.

– Vanskelig å huske at en dårlig øvedag ikke er lik et dårlig menneske.

Anonym student Øveromplakater under Verdensdagen for psykisk helse, 2019

Verdensdagen i 2019

I fjor hang vi opp plakater og penner på øverommene. Der kunne studentene skrive anonyme beskjeder – både i form av personlige utfordringer og oppmuntringer til andre.

Det ble skrevet over 150 beskjeder på plakatene. Det betyr at over 20% av studentene skrev en beskjed. Svært mange av utfordringene som ble beskrevet, dreide seg om søvn eller ensomhet. Men det kom også en overveldende mengde oppmuntrende meldinger som svar på disse. Det kan tyde på at studentene bryr seg om hverandre.

Rakk du ikke å lese i fjor?

Artikler relevante