Eksamenskonsert Elin Maria Elisabeth Nilsen (trompet)

Elin Nilsen har ikke bare stått i spissen for Musikkhøgskolens studentutvalg – hun er også en råbra trompetist. Her får du høre en smakebit fra Elins eksamenskonsert.

Jean Pennequin (1864–1914): Morceau de Concert

Lyd: Ståle Jóhann Fossheim

4 kjappe med kandidaten

Hvordan var det å spille konsert uten publikum i salen?
– Det var en merkelig følelse å gå inn i en så godt som tom Lindemansal. Det var kun det røde lyset på veggen som viste at streamingen var i gang, og da var det plutselig konsert. Det gikk jo fint, men jeg savnet virkelig å se folk og høre responsen deres live på konserten. Det er det jeg får energi og riktig konsertstemning av. Så jeg må nok øve på å komme inn i konsertmodus når det kun er streaming.

Hvordan har ellers denne tida påvirket deg og ditt musikalske virke?
– Det var veldig fint å komme til skolen og kun konsentrere seg om én ting – å spille musikk. Det var gøy å jobbe så mye og grundig sammen med akkompagnatøren min og læreren min. Jeg opplevde at jeg hadde mer ro og konsentrasjon til å jobbe slik den måneden jeg hadde tilgang til et eget øvingsrom. Det var en stor kontrast til hvordan øvingen var hjemme i en leilighet med øvingsmute og lav motivasjon tidligere i vår.

Hva liker du best å spille?
– Jeg gleder meg veldig til å spille sammen med folk igjen. Jeg har ikke et spesielt stykke jeg tenker på, men det å spille sammen i ensemble, orkester eller band er det jeg liker best.

Hva savner du mest for tida?
– Å spille sammen for folk. Høre publikum reagere. Og muligheten til å dra på store konserter og forestillinger live.

Sist oppdatert: 21. juni 2020