Koronatider – informasjon for studenter og ansatte (oppdateres)

Her kan du lese om digitale løsninger, hjemmekontor, karantene og finne lenke til rektors videoblogg.

Innhold på denne siden:

Trenger du noen å snakke med?

Føler du deg ensom? Sliter du med motivasjonen? Husk at alle studenter på NMH har en studentkontakt. Studentkontakten kan være en god samtalepartner, så ikke vær redd for å ta kontakt. SiO har også rådgivere og behandlere (sio.no) du kan snakke med når det butter.

Hva gjør jeg hvis jeg er smittet, eller tror jeg er smittet av covid-19?

Da er det viktig at du holder deg hjemme, og melder fra til korona@nmh.no slik at vi kan sette inn smitteverntiltak – dersom du er blant dem som har vært på NMH. Les hele veiledningen her>>

Gradvis gjenåpning

Alle ansatte kan dra på jobb hvis de ønsker det. Forutsetningen er at du prøver å unngå kollektivtransport, at du føler deg frisk, og at du kan holde en meters avstand til andre. Normalen er fortsatt hjemmekontor.

Ta e-læringskurs om smittevern (sikresiden.no)

Nye rutiner ved adgangskontroll fra 18. mai

Ansatte har adgang til NMH ved å legitimere seg med ansattkort i skranken. Studenter må fremdeles stå på lista i resepsjonen for å få adgang.

 • Alle ansatte må ha med seg adgangskortet sitt, og logge seg inn ved å registrere kortet på kortleseren utenfor døra til trappa.   
 • Studenter som skal ta avsluttende hovedinstrumenteksamen, har fått tildelt hvert sitt rom til eksamen er ferdig. Derfor er huset helt fullt med alle øverom, seminarrom og flere lærerrom i bruk. Alle disse rommene er ikke ført opp som opptatt i TimeEdit.  
 • Trenger du å følge opp studenter, som ikke allerede står på lista i resepsjonen, må du sende e-post til korona@nmh.no i god tid. Deretter blir det gjort en vurdering i hvert enkelt tilfelle med hensyn til helhetlig belastning på bygget og gjeldende smittevernhensyn.  
 • Eksterne, som skal på møte med ansatte, skal være meldt inn til korona@nmh.no i god tid, de skal henvende seg i resepsjonen, og hentes og følges av den ansatte som er ansvarlig.

Normalen er fortsatt hjemmekontor og nettbasert undervisning!

Det er fremdeles viktig at det ikke er for mange personer i lokalene samtidig. Smittevernreglene er fortsatt strenge, og de som kommer på jobb må forplikte seg til å følge sikkerhetsinstruksen for opphold på NMH (pdf).

Gradvis åpning i tre faser

Når det gjelder studentene vil veien tilbake skje i tre faser:

 1. Fra 18. mai og fram til 18. juni er vår hovedprioritet å gjennomføre eksamenskonserter.   
 2. 1. juni går vi over i fase 2 hvor vi gradvis åpner opp for at flere studenter kan komme tilbake.  
 3. Fra 18 juni er det fritt fram. Da får alle studenter tilgang til øving som normalt. Ikke lenger navnekontroll i resepsjonen.

Se åpningstider    

Ofte stilte spørsmål

Kontakt

Trenger du kontakt med noen andre i administrasjonen, finner du oversikten her:

Eksamen i hovedinstrument – strømming

 • Eksamensplanen er nå publisert i Time Edit.
 • Strømming og opptak: I stedet for publikum i salen, blir eksamenskonsertene fra Lindeman- og Levinsalen strømmet. Hver student får en lenke, og de avgjør om de vil dele strømmen, og hvor mange de vil dele den med. Les mer på en egen nettside. Konsertene på Victoria og Riksscenen blir det gjort «kun» opptak av.
 • Utvalg på NMH kringkasting: Utvalgte videoer blir redigert og lagt ut på NMH kringkasting i etterkant, hvis studenten har godkjent det.
 • De som trenger ekstra øvetid i salen der de skal ha eksamen kan booke eksamensøvinger fram til 17.mai. Øvetid er 45 minutter for bachelorstudenter, 60 minutter for studenter med klaver som hovedinstrument og for masterstudenter. Send forespørsel til rombooking@nmh.no. Sjekk gjerne Time Edit i forkant og be om et tidspunkt du ser er ledig.

Digital masteroppgave

Studieutvalget vedtok 12. mai (pdf) at vi går for en alternativ innlevering av masteroppgavene i år. På grunn av korona-situasjonen skal du ikke levere trykt eksemplar, men levere kun pdf-filer til eksamen@nmh.no.

Etter at sensuren er gjort, kan også masteroppgavene bli publisert i NMHs åpne elektroniske vitenarkiv Brage.

Hvorfor kan vi ikke ha publikum på eksamen?

Regjeringen åpnet nylig for offentlige arrangementer på inntil 50 personer, og rektor får daglig spørsmål om dette også gjelder for NMH. Kan vi ha publikum på eksamenskonsertene? Svaret er dessverre nei. Her forklarer han hvorfor>>.

Vurderingsplan og emneoversikt

Hovedinstrumenteksamen på førsteavdeling utgår. Studentene blir vurdert ut fra den faglige innsatsen gjennom to år, og plan for sluttvurdering vedtatt av Studieutvalget 1. april ligger fast. Her er en oversikt over alternativ sluttvurdering i alle emner (inkludert hovedinstrument) i excell (oppdatert 30.4.)>>

Les hele vedtaket fra studieutvalget (pdf).

Rektors zoom

Har du noe du vil snakke med rektor om? Peter Tornquist er tilgjengelig på zoom man-ons-fre kl. 10. Gå inn i zoom og skriv inn møtenavnet rektorp>>

Rektors videoblogg

«Rektors rom» er kortfattet, direkte og personlig informasjon fra Peter Tornquist.

Digital undervisning og praktisk info ved hjemmekontor

Det er viktig at alle bruker kanalene NMH har etablert for digital undervisning – Canvas og zoom – og ikke «private løsninger».

Canvas

Et Canvasemne inneholder ressurser for å komme i gang med digital undervisning. Der kan du også stille spørsmål om temaet.

Zoom

Sibelius

 • Lenke til Sibelius. For å få tilgang til Sibelius, må du være tilkoblet NMHs nettverk. Det gjør du ved å gå inn på vpn (se under)

Teams og vpn

Biblioteket

 • Bibliotekets online-tjenester er trappet opp. Mer detaljer på bibliotekets side.
 • Take-away-bibliotek: I resepsjonen står det to esker fra biblioteket. En til retur, og en til utlevering av bibliotekmateriale. Kontakt b@nmh.no. Kassene er plassert så nærme døra at du kan hente eller returnere bøker selv om du ikke har tilgang til resten av bygget.

Hjemmekontoret


Nyttige nettsteder

Annet

Do-nytt på Instagram


Smittervern, symptomer og karantene

Folkehelseinstituttet har laget små videosnutter for å vise hvor lett bakterier og virus flytter seg fra person til person: Gjennomfør håndhygiene riktig (vimeo.com) og Hanskebruk erstatter IKKE håndhygiene (vimeo.com)    

Vil du lære mer om smittevern? e-læringskurs om håndhygiene og smittevernrutiner (sikresiden.no)

Hvis du får symtomer

Hvis du er har mistanke om, at du er smittet av Covid 19. Da er det viktig at du holder deg hjemme, og melder fra slik at vi kan sette inn smitteverntiltak. Gå til veiledningen for hvordan du går fram og melder fra>>

Karanteneregler

Alle som har reist i alle andre land, skal i karantene i 10 dager når de kommer hjem. Se også forskrift om smitteverntiltak (lovdata)


Hvordan registrere tid og fravær

Lønn, honorarer, lån og økonomisk støtte


Reiser

Alle reiser i regi av NMH ut semesteret er innstilt. Har du selv bestilt via G-travel-portalen, kan du gå inn og avbestille der. Har du ikke bestilt den selv, kan du ta kontakt med Guri Arnesen. Avlysninger og utsettelser gjøres i samråd med nærmeste leder.

Vi forholder oss til informasjon fra Folkehelseinstituttet og reiseråd fra UD. Sett deg også inn i NMHs informasjon vedrørende reiser.


Aktuelle dokumenter

Sist oppdatert: 25. mai 2020