Ny bibliotekleder

Johan A. S. Jørgensen har overtatt som bibliotekleder etter Tone Elofsson.

Jeg kommer nå fra Juridisk bibliotek (en del av Universitetsbiblioteket på UIO) hvor jeg har jobbet de siste to årene. Tidligere har jeg vært innom musikkarkivet på NRK hvor jeg fant ut at jeg ville bli bibliotekar. Jeg er også gammel NMH-student (jazz ped) og har drevet med gitarundervisning og vært gitarist i flere band (nå senest i Bosses Bongoband – Norges eneste bongoband).

Jeg ville jobbe her fordi bibliotekarbeidet direkte kombinerer mine to yrkesliv, bibliotek og musikk. Da jeg selv var student her var jeg en hel del på biblioteket og likte å være et stille sted midt i et hus fullt av lyd.  

Jeg gleder meg til å bidra til at studenter og ansatte ved NMH skal kunne formulere og oppnå sine mål. Jeg har på UIO engasjert meg i det jeg tenker på som akademiske grunnlagsferdigheter, de ferdighetene studenter bør ha som ikke eksplisitt blir fokusert på i på høyere utdanning. Dette kan være studieteknikker, med alt det innebærer, og særlig akademiske lese- og skriveferdigheter. Hvordan dette arbeidet kan vinkles mot NMH-studentene blir spennende å kartlegge. Jeg ser i dette frem til samarbeid og diskusjon med mange av skolens student- og fagmiljøer videre fremover.

Å få lov til å lede en så faglig kompetent bibliotekstab er et privilegium. Bibliotekets virksomhet er mangfoldig noe som passer mitt biblioteksyn godt. At vi kan være kildeforvaltere, kunnskapsformidlere, undervisningsaktører og en møteplass for studenter og ansatte, er inspirerende i seg selv. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med menneskene på NMH og håper flest mulig stikker innom biblioteket i andre etasje!

Hilsen Johan A. S. Jørgensen

Bibliotekets nettside

Sist oppdatert: 8. oktober 2019