Skjermbilde rektors rom 15.5..JPG
Peter snakker om gjenåpning i tre faser og hvordan høsten kan bli i Rektors rom.

Plan mot full åpning

Fra 18. mai kan ansatte kommer på jobb uten å stå på liste i resepsjonen. Her er planen mot full gjenåpning av NMH.

I Rektors rom sier Peter Tornquist: – Vi har nå fått litt mer klarhet i hva som gjelder utover våren. Reglene endrer seg hele tiden, men det er ingen tvil om at vi er over i en ny fase av korona-pandemien.

Hjemmekontor og digital undervisning er fortsatt normalen, men alle ansatte som ønsker det kan allerede nå komme tilbake på jobb. Smittevernreglene gjelder fortsatt: Unngå kollektivtransport, hold 1 meters avstand, hold deg hjemme hvis du er syk eller bare litt forkjølet.

Gjenåpningen skjer i tre faser:

Fase 1 – 18. mai til 18. juni: Gjennomføre eksamener

Studenter som forbereder seg til eksamen har prioritert tilgang til øving og undervisning. I denne fasen er huset helt fullt. Alle øverom, alle seminarrom og flere lærerrom er i bruk av avgangsstudenter for å redusere smittefaren med så mange mennesker på huset.

Fase 2 – 1. juni til 18. juni: Tilgang for noen flere studenter

Det handler i første rekke om studenter som har behov for tilgang til instrumenter på NMH, som slagverk, orgel, piano og harpe. Det er fortsatt eksamenskonsertene som har hovedprioritet. Men etterhvert som eksamenene blir gjennomført, får vi frigjort noen rom til andre. Trenger du å følge opp studenter, som ikke allerede står på lista i resepsjonen, må du sende e-post til korona@nmh.no i god tid. Deretter blir det gjort en vurdering i hvert enkelt tilfelle med hensyn til helhetlig belastning på bygget og gjeldende smittevernhensyn.

– Vi er allerede kontaktet av mange og tar fortløpende stilling til de forespørslene som kommer. Rekkefølgen på dette avklares mellom fagmiljøene og rektoratet, sier Peter.

Fase 3 – fra 18 juni: Fritt fram

Alle ansatte og studenter får tilgang til NMH som normalt. Smittevernreglene gjelder fortsatt men fra denne datoen er det ikke lenger navnekontroll i resepsjonen og heller ingen begrensning på bruk av fellesarealer, forutsatt at man holder 1 meters avstand.

Se rektors rom

Følg med på:

Koronavirus f Pixabay.jpg
Koronatider – informasjon for studenter og ansatte (oppdateres)

Her kan du lese om digitale løsninger, hjemmekontor, karantene og finne lenke til rektors videoblogg.

Sist oppdatert: 15. mai 2020