20 forrykende fingre

Internasjonale gjester

Aling Duo gjester Oslo Musikklærerforening

  • Torsdag 26. september 2013
  • 20.00
  • Oslo Musikklærerforening, Josefines gate 15 (inngang Underhaugsvegen)

Medvirkende

Aling Duo:
Giorgia Alessandra Brustia (IT) og Inger-Kristine Riber (N) - klaver

Program

Johann Sebastian Bach / Ferruccio Busoni: Chaconne i d-moll

Frédéric Chopin: 24 preludier, op. 28

Edvard Grieg: Walzer Capricien, op. 37

Edvard Grieg: Norske danser, op. 35

Omtale

Pianisten Giorgia Alessandra Brustia er denne uken gjesteprofessor ved Norges musikkhøgskole, og besøker i denne sammenheng også Oslo Musikklærerforening sammen med pianisten Inger-Kristine Riber. Riber og Brustia startet sitt duosamarbeid i 2013, og gjorde sin debut med konserter i USA. De mottok svært gode kritikker for sitt samspill, og vi er så heldig å få høre deler av programmet hos Oslo Musikklærerforening.

Giorgia Alessandra Brustia ble uteksaminert fra G. Verdi-konservatoriet i Torino under veiledning av Anna Maria Cigol. Etter avlagt eksamen fortsatte hun sine studier med flere meritterte lærere som Franco Scala, Gyorgy Sandor og Marian Mika, sistnevnte spesialist i oppføringspraksis av Chopins verker.

Brustia er godt kjent med et bredt spekter av klaverlitteraturen. I tillegg til de mest konvensjonelle formene som solo, kammermusikk og orkesterrepertoaret, har hun også spesialisert seg innen den mer neglisjerte sjangeren melologue. Etter et langvarig samarbeid med Franca Fabbri, kjent for sin tolkning av Violetta fra La traviata, publiserte hun en rekke melodramaer av Schumann, Liszt og R. Strauss på selskapet Phoenix Classics. Disse ble svært godt mottatt av pressen. For Phoenix Classics har hun også spilt inn Bartoks sonate for to klaver og slagverk og Stravinskijs Vårofferet, sistnevnte i en personlig nytolkning som anmelderne roste for sin innovasjon og nyanserte klang.

Brustia er leder for klaverseksjonen ved Claudio Monteverdi Musikkonservatorium i Bolzano. På Ferruccio Busoni-akademiet i Fondi driver hun et praktisk kurs i samarbeid med Gabriele Baldocci, og sammen er de en del av Martha Argerich Presents Project. På det nåværende tidspunkt tilbys kurset ved Accademia Praeneste i Roma og i Brera i Novara. Mange studenter av Brustia har utmerket seg i klaverkonkurranser, og hun er ofte å finne som jurymedlem ved nasjonale og internasjonale konkurranser.

Inger-Kristine Riber startet sine klaverstudier i tidlig alder ved den lokale musikkskolen på Voss. Etter fullført musikklinje på Voss Gymnas fortsatte hun sin fordypning hos Anne Eline Riisnæs, og avla bachelorgraden ved Universitetet i Oslo i 2004. Hun fortsatte sine studier ved Norges musikkhøgskole der hun studerte i to år med Einar Henning Smebye før hun flyttet til Tyskland. Ved Hochschule für Musik, Theater und Medien i Hannover studerte hun under professor Erika Lux i seks år, og avsluttet sine musikkstudier med mastergrad i klaver ved Norges musikkhøgskole i 2012.

Riber har allerede etablert seg som en aktiv solist, akkompagnatør og kammermusiker, og har turnert med flere prosjekter finansiert av Norges kulturråd og Norsk–Finsk kulturfond. Nylig ble hun tildelt stipend fra det tyske oljeselskapet RWE og Det norske forskningsråd. I inneværende halvår har Riber engasjementer ved bl.a. Ultima Oslo Contemporary Music Festival, Meteorfestivalen i Bergen, solokonserter i Sveits og Tyskland, og opptrer som solist med Griegs konsert i a-moll i Seattle.