Carolina Alberici og Enrique Morales 3.jpg

A fuego lento - tangofestival på Musikkhøgskolen

Tangohelg

To fullspekkede dager med konserter, åpne prøver og dans. Tangoanserne Enrique Morales og Carolina Alberici og bandoneonguruen Juan José Mosalini er gjester når Musikkhøgskolen drar i gang tangofestivalen A fuego lento 9. og 10. mai.

  • Fredag 9. mai 2014
  • 20.00
  • Musikkhøgskolen
  • Det meste gratis

Program

Fredag 9. mai kl 10.00-13.00 – U1009 – Åpen mesterklasse
Med Juan José Mosalini - bandoneon.
NB! DENNE UTGÅR / BLIR KUN MESTERKLASSE DAGEN ETTER I LEVINSALEN KL. 10.00-12.00!

Fredag 9. mai kl 20.00 – Levinsalen  – Ensemblekonsert 
Bandoneon i mange musikkformer. Opplev nestoren Juan José Mosalini solo, samt studenter fra Musikkhøgskolen i tango, klassisk, jazz og originalskrevet samtidsmusikk. Uroppføring av Martin N. Haugs nye kvintett for strykekvartett og bandoneon.

Lørdag 10. mai kl 10.00-12.00 – Levinsalen - Åpen mesterklasse
Med Juan José Mosalini - bandoneon.

Lørdag 10. mai kl 12.30-15.00 – Lindemansalen – Åpen prøve
Åpen prøve med Gran Orquesta Típica de Tango og Juan Jóse Mosalini - bandoneon. Få med deg siste innspurt i øvingen fram til lørdagens store konsert.

Lørdag 10. mai kl 15.00 – Foajekonsert
Med studenter fra Musikkhøgskolen. Salg av latinsk mat og drikke.

Lørdag 10. mai kl 20.00 – Lindemansalen – Hovedkonsert  
Med Juan José Mosalini (bandoneon), Enrique Morales og Carolina Alberici (dans) og Gran Orquesta Tipica de Tango! Bill: Kr 150/100/50

Lørdag 10. mai kl 22.00 – Levinsalen – Milonga
Ingen tangohelg er komplett uten en milonga. Dans til langt på natt - Gran Orquesta Típica de Tango og DJ Skyvada spiller. Salg av latinsk mat og drikke.

Gratis inngang, om det ikke står noe annet. Alle interesserte velkommen!

Omtale

Morales og Alberici er opprinnelig fra Argentina, men leder nå hvert sitt tangoakademi i Japan. De har jobbet sammen siden 2009 og er ofte å se på japansk tv. Alberici instruerer også japanske kunstløpere i ekspressivitet og uttrykk. Dette er første gang de besøker Norge. Juan José Mosalini er en av verdens fremste nålevende bandoneonister. Han var i flere år fast i Osvaldo Puglieses orkester og flyttet på 70-tallet til Paris der han har undervist så og si samtlige europeiske bandoneonister, inkludert Per Arne Glorvigen.