Illustrasjonsbilde Amore torna.jpg

Amore torna

Ensemblet består av unge musikere tilknyttet Norges musikkhøgskole. Musikerne arbeider spesifikt med historisk fremføringspraksis og spiller primært på historiske instrumenter, i tillegg til sang. Konserten er et samarbeid med Opera til folket. 

  • Lørdag 9. mai 2015
  • 15.30
  • Musikk & Scenehuset

Medvirkende

Inga Gorset (fiolin), Lynetta Taylor (blokkfløyte), Kristine Rustad (gambe), Francesco Buccino (cembalo), Martin Svendsen Ulvin (slagverk), Sondre Høymer (gitar),
Katri Tikka (barokk- harpe), Adrian Lara (sang) og Inger Øvrebø Uberg (sang)

Omtale

Om konserten

Ensemblet «Amore torna»: Ensemblet består av unge musikere tilknyttet Norges musikkhøgskole. Samtlige musikere arbeider spesifikt med historisk fremføringspraksis og vi spiller primært på historiske instrumenter. Besetningen er cembalo, gambe, fiolin, blokkfløyte, barokkgitar, slagverk, samt to sangere; en kontratenor og undertegnede. Størrelsen på ensemblet gir oss muligheten til å arbeide med et rikt spekter av repertoar, og også å gi musikken et rikt og variert lydbilde.

Programmet - vi presenterer er en forrykende sammensetning av italiensk og engelsk musikk fra tidlig barokk periode. Musikk av komponister som Monteverdi, Frescobaldi, Strozzi og Dowland blir å høre. Det spenner fra pulserende fest- musikk til inderlige og lavmælte sørge- sanger. Vi ønsker å ta publikum med i et dypdykk i mangfoldet av følelser og uttrykk som musikken fra barokkens barndom byr på. Teksten sto svært sentralt i utformingen av komposisjoner på denne tiden. Den unike helheten dette skaper mellom musikk og tekst er noe vi ønsker å fokusere på og belyse, og dette danner grunnlaget for programmet. Den fantastisk fengende og dansbare musikken i programmet, kommer til sin fulle rett når den fremføres med historisk slagverk og barokkharpens unikt vakre klang gir den sorgtunge musikken en ekstra dimensjon. Dette er musikk og instrumenter man ikke får høre så ofte – en unik mulighet til å oppleve gammel musikk i en aktuell, fengende og frodig drakt! 

Kilde: Inger Øvrebø Uberg