Åpen forelesning med Doris Geller

Åpent forelesning for studenter og ansatte med tittelen «Phenomena in musical hearing». Doris Geller vil demonstrere og fortelle om auditive fenomener som musikere opplever og hvilke konsekvenser de får for musikalsk praksis.

  • Torsdag 7. mai 2015
  • 15.00
  • Rom 01015

Omtale

altDoris Geller 

Prof. Doris Geller har vært professor i musikkteori og gehør ved Musikhochschule Mannheim i nesten 40 år. Hun er spesielt kjent for boka Praktische Intonationslehre für Instrumentalisten und Sänger (Bärenreiter, 1999). 6. og 7. mai gjester hun Norges musikkhøgskole.

I tillegg til å delta i gehørundervisningen skal hun holde en åpen forelesning for skolens ansatte (og spesielt interesserte studenter) med tittelen Phenomena in musical hearing.

Hun vil demonstrere og fortelle om auditive fenomener som musikere opplever i praksis, slik som at klangfarge og lydstyrke påvirker tonehøydeoppfatning, at øret foretrekker å strekke enkelte intervaller (som oktav), at man kan høre basstoner som ikke spilles (jf. orgelets residualtoner) og så videre. Hun vil også legge vekt på hvilke konsekvenser slike fenomener får for musikalsk praksis.