Balkongkonsert

Sammen med Den Norske Opera & Ballett inviterer Norges musikkhøgskole til balkongkonserter. Opplev noen av de aller fremste klassiske utøverne. Denne søndagen pianistene Bojana Sovilj og Martin Bråten og bratsjist Ester Forsberg.

  • Søndag 2. oktober 2016
  • 14.00
  • Den Norske Opera & Ballett, Operabalkongen
  • 50,-

Program

Edvard Grieg: Klaversonate i e-moll, op. 7
Bojana Sovilj (klaver)

Johann Sebastian Bach: Suite nr 4 i Ess-dur, BWV 1010
- Prelude
- Allemande
- Courante
- Sarabande
- Gavotte I & II
- Gigue
Ester Forsberg (bratsj)

Robert Schumann: fra Fantasi i C-dur, op. 17 «Durchaus phantastisch und leidenschaftlich vorzutragen; Im Legendenton»
Martin Bråten (klaver)

Omtale

altBojana Sovilj er født og oppvokst i Beograd, Serbia. Hun begynte å spille piano da hun var 9 år gammel. I løpet av hennes studietid har hun vunnet flere priser i internasjonale konkurranser, og muligens den gjeveste av de alle, førsteplassen i «Nikolai Rubinstein»-konkurransen i Paris. Hun har deltatt på mesterklasser med eminente lærere og hun har holdt mange solokonserter. For tiden studerer hun til master på klaver ved Norges musikkhøgskole.

altEster Forsberg er født og oppvokst i Uppsala, Sverige. Hun begynte sine studier ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og hadde deretter et år ved Det kongelige danske musikkonservatorium i København hvor hun studerte med Tim Fredriksen og Lars Anders Tomter. Ester studerer for tiden til mastergrad ved Norges musikkhøgskole hos Lars Anders Tomter og Ida Bryhn.

altPianisten Martin Bråten (f. 1992) vokste opp på Vegårshei i Aust-Agder. Han har studert i fire år ved UiA i Kristiansand, med Trygve Trædal og Sveinung Bjelland som lærere. I tillegg tilbrakte han et år på utveksling på Sibelius-akademiet i Helsinki, med Tarja Penttinen som lærer. Han har spilt i mesterklasser for pianister som Kevin Kenner, Jan Jiracek von Arnim, Einar Steen-Nøkleberg og Tuija Hakkila. Martin studerer nå ved Norges musikkhøgskole, med Marianna Shirinyan og Kathryn Stott som sine lærere.