Balkongkonsert: Lars Petter Bjerkeset (saksofon)/Ole Christian Haagenrud (klaver)

Sammen med Den Norske Opera & Ballett inviterer Norges musikkhøgskole til balkongkonserter. Opplev noen av de aller fremste klassiske utøverne, som Lars Petter Bjerkeset (saksofon) og Ole Christian Haagenrud (klaver). 

  • Søndag 22. mars 2015
  • 14.00
  • Operabalkongen, DNO&B
  • Kr 50

Program

G. Tveitt (1908-1981): Fra 50 folketonar frå Hardangar
Velkomne med æra
Hardingøl !

P. Maurice (1910-1967): Tableaux de Provence
Farandoulo di chatouno / (Farandole of young women)
Cansoun per ma mio / (Song for my love)
La boumiano / (The Bohemian woman, or The Gypsy)
Dis alyscamps l'amo souspire / (A Sigh of the soul for the Alyscamps)
Lou cabridan / (The Bumblebee)

E. Grieg (1863-1907): Fra Lyriske stykker op 12 og op 54, Fra Slåtter op 72
Notturno
Gangar etter Myllarguten
Myllargutens Bruremarsj
Haugelåt, Halling
Arietta op 12

Omtale

alt

Ole Christian Haagenrud

Ole Christian Haagenrud (1989) blir regnet som en av de mest lovende unge pianister i Norge. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole der han akkurat har fullført det prestisjefylte diplomstudiet med Håvard Gimse og Jens Harald Bratlie som lærere. Ole Christian har mottatt en rekke priser og utmerkelser. I 2014 ble han tildelt «Robert Levins festspillpris». Han har gjort seg sterkt bemerket i nasjonale og internasjonale konkurranser, og i 2008 vant han Ungdommens Musikkmesterskap der han fikk utmerkelsen «Årets musiker». 

Ole Christian har vært solist med profesjonelle symfoniorkestre som Bergen Filharmoniske Orkester og Kringkastingsorkesteret, og mange av Ole Christians konserter har blitt overført på nasjonal og internasjonal tv og radio. Ole Christian er en svært ettertraktet kammermusiker og akkompagnatør, og han deltar jevnlig på festivaler i Norge og i utlandet. Han har hatt solo- og kammermusikkopptredener i land som Danmark, England, Kina, Kroatia, Litauen, Nederland, Polen, Portugal, Russland, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige,Tyskland og Østerrike. Han har spilt på store scener som Brahms Saal i Musikverein i Wien, Stephaniensaal i Graz, The Lithuanian National Philharmonic Hall i Vilnius, The Slovenian Philharmonic Hall i Bratislava, Casa da Musica i Porto, Grieghallen i Bergen og i Oslo Konserthus. Av fremtidige engasjementer kan blant annet nevnes debut- og solokonsert i Concertgebouw i Amsterdam i 2016.  Les mer på hans hjemmeside

 

alt

Lars Petter Bjerkeset 

Bjerkeset fullfører mastergraden sin ved Norges musikkhøgskole i 2015. Han har avlagt førstegangstjeneste i Kongelige Norske Marines Musikkorps, og har blitt bruk som vikar i flere av militærkorpsene, Det Norske Blåseensemblet og Oslo Filharmoniske Orkester. Foruten ensemblespill, har Lars Petter vært
solist med Kongelige Norske Marines Musikkorps og Forsvarets stabsmusikkorps. Han har også vært solist med Trondheim Symfoniorkester på deres Unge Talenter konsert i 2013. I tillegg vant han prøvespill på saksofon i Forsvarets stabsmusikkorps i 2013.