1311CH-LarsFNystad_077-v2-hi-res.jpg

Balkongkonsert: Lars Fredrik Nystad (klaver)

Sammen med Den Norske Opera & Ballett inviterer Norges musikkhøgskole til balkongkonserter. Opplev noen av de aller fremste klassiske utøverne, som Lars Fredrik Nystad (klaver). 

  • Torsdag 27. november 2014
  • 19.00
  • Operabalkongen, Operaen
  • Kr 50
Bestill billett

Medvirkende

Lars Fredrik Nystad (klaver)

Program

Schumann/Liszt: "Widmung"

Robert Schumann: Kinderszenen, Op. 15

Frederic Chopin: Berceuse, Op. 57

Isaac Albeniz: Ibera, Bind 1 - Evocación

Bela Bartok: Suite, Op. 14

George Gershwin: Three Preludes

Omtale

Lars Fredrik Nystad 

Lars Fredrik Nystad ( f.1991) er en norsk pianist som i flere år har stått i fremste rekke blant landets unge musikere. Han studerer for tiden på det prestisjefulle diplomstudiet ved Norges Musikkhøgskole, hvor han har Sveinung Bjelland som lærer. Våren 2012 vant Lars nordisk solistprøvespill til "De Unges Konsert" og var solist med Bergen Filharmoniske Orkester. Lars har holdt konserter i både inn- og utland, og han har opptrådt på festivaler som Festspillene i Bergen, The International Holland Music Sessions og Victoria International Arts Festival på Malta. I tillegg har han opptrådt som solist på en rekke større scener, blant annet i Universitetets Aula, Gamle Logen, Troldsalen i Bergen, Oseana Kunst- og kultursenter i Os kommune og på Akershus festning. Lars er en ettertraktet kammermusiker, og i  2013 vant han 1.pris på Norges musikkhøgskoles kammermusikkonkurranse med sin klavertrio.  

Han begynte å spille piano 6 år gammel, og ble som 13-åring tatt opp som elev ved det prestisjetunge talentutviklingsprogrammet ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. 
Han studerte der i seks år med Marina Pliassova som lærer. Deretter fulgte bachehorstudier ved samme institutt under Jiri Hlinka, før han studerte et år hos Einar Steen-Nøkleberg.