Balkongkonsert med Balfour, Haagenrud og Roald

Konsertserien på foajébalkongen i Den Norske Opera & Ballett med noen av de aller fremste klassiske utøverne ved NMH. I dag sanger Elizabeth Balfour, pianist Ole Christian Haagenrud og cellist Ivan Valentin H. Roald.

  • Søndag 1. november 2015
  • 14.00
  • Den Norske Opera & Ballett, Operabalkongen
  • 50,-
Bestill billett

Medvirkende

Elizabeth Balfour (sang)

Ole Christian Haagenrud (klaver)

Ivan Valentin H. Roald (cello)

Program

Musikk av Beethoven, Bach, Schubert, Debussy og Sibelius.

Omtale

Elizabeth Balfour

Elizabeth Balfour (1992) har sin bachelorgrad fra Norges musikkhøgskole og Royal College of Music, hvor hun har studert med Mona Julsrud, Svein Bjørkøy og Eiddwen Harrhy. Elizabeth har deltatt på en rekke mesterklasser og konsert både i inn-og utland, blant annet i Italia, England, Danmark og Tyskland. Fra høsten 2015 fortsetter Elizabeth studiene ved Norges musikkhøgskole som masterstudent med Mona Julsrud, Randi Stene og Bo Skovhus som lærere.

Ole Christian Haagenrud

Ole Christian Haagenrud blir regnet som en av de mest lovende unge pianister i Norge. Han avslutter i år diplomstudiet ved Musikkhøgskolen hvor han har hatt Jens Harald Bratlie og Håvard Gimse som lærere. Ole Christian har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester og Kringkastingsorkestret. Han er en svært ettertraktet kammermusiker og akkompagnator, og han deltar jevnlig på festivaler i Norge og i utlandet. Ole Christian har hatt solo- og kammermusikkopptredener i bl.a. England, Kina, Kroatia, Nederland, Russland, Spania og Tyskland. Han er prisvinner i en rekke konkurranser. I 2008 vant han Ungdommens Musikkmesterskap og fikk utmerkelsen ≪Årets musiker≫.  I 2014 mottok han også Robert Levins festspillpris.

Balkongkonsertene

Som en del av sitt utøvende masterstudium skal studentene ved Norges musikkhøgskole gjøre en rekke konserter hvert semester. Musikkhøgskolen samarbeider med flere institusjoner i Oslo for å kunne benytte varierte spillesteder for avvikling av disse konsertene. Alt fra kirker, konsertsaler, utesteder, klubber, seniorsentre og nå også Den Norske Opera & Ballett er steder hvor man gjennom året kan få høre 5.- 6.-års studenter ved Norges musikkhøgskole framføre sitt repertoar i solo- eller ensembleformat.