Balkongkonsert med Griegs slåtter

Hør Griegs Slåtter, op. 72, først i originalversjon på hardingfele, og så Griegs bearbeidelse på piano.

  • Søndag 3. april 2016
  • 14.00
  • Den Norske Opera & Ballett, Operabalkongen
  • 50,-

Medvirkende

Jonas Aune (klaver) og Sivert Holmen (hardingfele)

Program

Introduksjon v/Sivert Holmen 

Skuldalsbruri etter Johannes Dahle 

Slåtter, opus 72 av Edvard Grieg og hardingfeleslåttene etter Knut Dahle, som opus 72 er bygd på. De spiller annenhver gang, først orginalen, så bearbeidelsen av Grieg.
Haugelått
Jon Vestafe
Gangar etter Myllarguten
Kivlemøyane, springar
Kivlemøyane, gangar
Rotneims-Knut

Bryllupsdag på Troldhaugen av Edvard Grieg 

Rjukanfossen etter Knut Dahle

Omtale

Sivert Holmen

Sivert Holmen er blant landets fremste utøvere på hardingfele. Han vokste opp i Aurdal i Valdres, og har oppigjennom hatt lærere som Jan Beitohaugen Granli, Vegar Vårdal og Håkon Høgemo.

Sivert har et stort fokus på solospel, men har og markert seg gjennom duoen Odde & Holmen som i 2015 ble kåret til årets unge folkemusikere. Duoen har også vunnet klassa «gruppespel» på landskappleiken. Sivert er til daglig student ved folkemusikklinja på Norges musikkhøgskole.

alt

 

Jonas Aune

Jonas Aune ble plukket ut gjennom en audition for å få spille utvalgte slåtter fra Griegs op. 72 under den berømte musikkfestivalen i Aldeburgh (England). Denne auditionen kunne alle klaverstudentene fra Norges musikkhøgskole prøvespille på, både bachelor- og masterstudenter.

Aune er en ung, lovende pianist fra Ås som nå går tredje år på utøvende klassisk piano på Norges musikkhøgskole med Einar Henning Smebye som lærer. Før den tid hadde han gått på Musikkhøgskolens talentutviklingsprogram siden høsten 2010.

Aune har holdt konserter/solorecitaler i land som Spania, Nederland og Østerrike. Han har også vært solist med flere av de lokale orkestrene i tillegg til at han er en aktiv kammermusiker.

alt

 

Om balkongkonsertene

Sammen med Den Norske Opera & Ballett inviterer Norges musikkhøgskole til balkongkonserter. Opplev noen av de aller fremste utøverne.

Som en del av sitt utøvende masterstudium skal studentene ved Norges musikkhøgskole gjøre en rekke konserter hvert semester. Musikkhøgskolen samarbeider med flere institusjoner i Oslo for å kunne benytte varierte spillesteder for avvikling av disse konsertene. Alt fra kirker, konsertsaler, utesteder, klubber, seniorsentre og nå også Den Norske Opera & Ballett er steder hvor man gjennom året kan få høre 5.- 6.-års studenter ved Norges musikkhøgskole framføre sitt repertoar i solo- eller ensembleformat.