Balkongkonsert: Ellen Fjærvoll Samdal (fiolin) og Lars Fredrik Nystad (klaver)

Sammen med Den Norske Opera & Ballett inviterer Norges musikkhøgskole til balkongkonserter. Opplev noen av de aller fremste klassiske utøverne, som Ellen Fjærvoll Samdal (fiolin)  og Lars Fredrik Nystad (klaver)

  • Søndag 12. april 2015
  • 14.00
  • Operabalkongen, DNO&B
  • Kr 50
  • Avlyst

Program

Se også informasjon på operaen.no

Omtale

Lars Fredrik Nystad

Lars Fredrik Nystad ( f.1991) er en norsk pianist som i flere år har stått i fremste rekke blant landets unge musikere. Han studerer for tiden på det prestisjefulle diplomstudiet ved Norges Musikkhøgskole, hvor han har Sveinung Bjelland som lærer. Våren 2012 vant Lars nordisk solistprøvespill til «De Unges Konsert» og var solist med Bergen Filharmoniske Orkester. Lars har holdt konserter i både inn- og utland, og han har opptrådt på festivaler som Festspillene i Bergen, The International Holland Music Sessions og Victoria International Arts Festival på Malta. I tillegg har han opptrådt som solist på en rekke større scener, blant annet i Universitetets Aula, Gamle Logen, Troldsalen i Bergen, Oseana Kunst- og kultursenter i Os kommune og på Akershus festning. Lars er en ettertraktet kammermusiker, og i  2013 vant han 1.pris på Norges musikkhøgskoles kammermusikkonkurranse med sin klavertrio.  

Han begynte å spille piano 6 år gammel, og ble som 13-åring tatt opp som elev ved det prestisjetunge talentutviklingsprogrammet ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. 
Han studerte der i seks år med Marina Pliassova som lærer. Deretter fulgte bachehorstudier ved samme institutt under Jiri Hlinka, før han studerte et år hos Einar Steen-Nøkleberg.

alt

 

Ellen Fjærvoll Samdal

Samdal er masterstudent ved Norges musikkhøgskole og vant i 2014 prosjektutviklingstipend for unge klassiske musikere, i regi av Bærum Rotaryklubb og Bærum kulturhus. 

alt