Sverre Chr  Jarild (C)_tanja kvitnes.jpg
Tanja Kvitnes. Foto: Sverre Chr. Jarlid

Balkongkonsert: Tanja Kvitnes (fløyte)

Sammen med Den Norske Opera & Ballett inviterer Norges musikkhøgskole til balkongkonserter. Opplev noen av de aller fremste klassiske utøverne, som Tanja Kvitnes (fløyte) og akkompagnatør Gonzalo Moreno (klaver)

  • Søndag 19. april 2015
  • 14.00
  • Operabalkongen, Operaen
  • Kr 50

Program

Gaubert: Fantasie 

Taktakishvili: Sonate 

Messiaen: Le Merle noir

Taffanel: Andante pastoral et Scherzettino (6:00)

Noblot: Melodie 

Bizet: Entracte 

 

Se også informasjon på operaen.no

Omtale

Tanja Kvitnes

Tanja tok sine første fløytetimer hos Anne-Guri Frøystein ved Rana Kulturskole som 13-åring. Videre har hun studert ved Barratt Due musikkinstitutts høyskoleavdeling, og fullførte sin bachelorgrad ved Norges musikkhøgskole våren 2014. Ved sistnevnte studiested har hun nå også begynt sine masterstudier, og er i tillegg stipendiat hos Oslo Filharmoniske Orkester som en del av utdanningen.

Tanja har i mange år vært aktiv i korpsmiljøet og i flere konkurranser. Hun har blant annet vært med Norsk Blåseorkester på turné i Tawian under ledelse av Ole Edvard Antonsen, og hun vant sin klasse i Norgesmesterskapet for Solister både i 2011 og i 2012. I tillegg vant hun førstepris med 25 poeng og kvalifiserte seg til superfinalen under Ungdommens Musikkmesterskap i 2014.

 

Gonzalo Moreno

Gonzalo begynte sin pianoutdanning ved Musikkonservatoriet i Madrid, hvor han også er født. Videre har han studert ved Royal Academy of Music i London, og vært stipendiat hos Sigmund Hjelseth og Eva Knardahl ved Norges musikkhøgskole, hvor han nå er ansatt som førsteamanuensis i akkompagnement.

Siden 1992 har Gonzalo vært ansatt som solopianist i Oslo-Filharmonien, hvor han også har vært solist ved flere anledninger. Han har også et nært samarbeid med orkesterets alternerende solo-bassist, og har medvirket på samtlige av hans plateinnspillinger. Han har også vært aktiv både som solist og kammermusiker ved flere norske musikkfestivaler.

Kilde: Tanja Kvitnes