Basilio Astulez.jpg

Barn og sang

Velkommen til seminar om barnesang og barnekormetodikk med Basilio Astulez. Åpent for alle studenter og lærere, obligatorisk for kordireksjonsstudenter og kirkemusikkstudenter.

  • Onsdag 5. mars 2014
  • 10.00
  • U1021

Omtale

Vi er så heldige å ha fått Basilio Astulez til å holde seminar / workshop ved NMH. Han er en ettertraktet dirigent og pedagog i hele Europa.

Om Basilio Astulez

Basilio kommer fra Baskerland i Spania hvor han har studert kordireksjon med bl.a. Javier Busto. Han underviser i korsang på Leioa Municipal Music Conservatory, og grunnla i 2000 ungdomskoret Leioa Kantika Korala, og SJB mixed choir i 2007. SJB har over 200 sangere mellom 9 og 20 år, og har vunnet mange priser i Spania og Europa.

Basilio har turnert mye som dirigent med sine kor i Europa og USA, og er en etterspurt workshopleder og jurymedlem. I 2008 fikk han pris som beste dirigent i korkonkurransen Seghizzi International Choral Competition i Italia, og i 2009 fikk han den tilsvarende prisen i korkonkurransen i Tours i Frankrike.

Innhold i workshopen

Vi setter fokus på unge korsangere og deres stemmer, og vi får gode tips til repertoar og eksempler på hvordan å lede oppvarming og prøver på best mulig måte! Basilio kommer til å bruke sanger fra hele kloden, og med hjelp av dem vise hvordan man kan engasjere barn og unge på en pedagogisk mate.