BAROLO/Christian Wallumrød Ensemble m.fl

Konsert med både komponert materiale, grafiske partiturer og improvisasjon. I ulike konstellasjoner tolker de fire musikerne musikk av blant annet Chr. Wallumrød, Scelsi og Cardew.  

  • Søndag 25. januar 2015
  • 14.00
  • Kunstnernes hus

Medvirkende

Morten Barrikmo (klarinett)
André Roligheten (sax)
Heida Mobeck (tuba)
Yumi Murakami (fløyte)
 

Program

Om konserten

 BAROLO vil presentere et nytt bestillingsverk av pianist og komponist Christian Wallumrød. Gjennom sitt eget ensemble, Christian Wallumrød Ensemble, og en rekke andre band som Close Erase og Dans Les Arbres, har han markert seg som en av de viktigste stemmene i norsk jazz-, samtid- og improvisasjonsmusikk. I tillegg til kvartetten av Christian Wallumrød, består programmet av improvisasjon, grafiske partiturer og notert musikk av blant andre Cardew og Scelsi. Utforsking av klang og form innen notert og improvisert musikk er det sentrale ordet i produksjonen. Musikerne har tro på at deres ulike tilnærmingsmåter til samtidsmusikken vil tilføre begge sjangrene noe nytt. Med bakgrunn fra jazzimprovisasjon og den klassiske samtidsmusikken ønsker musikerne åpne ørene for nye lyttere, og være med på å ytterligere utviske grensene mellom stilartene.

I tillegg blir det split konsert med: Ingar Zach og Miguel Angel Tolosa debut album LONER er et resultat av flere års samarbeid og gjensidig beundring. Duoen har samlet materiale for LONER opp igjennom mange år og med en felles fasinasjon for blandingen av elektronikk, field-recordings og akustisk perkusjon bestemte de seg for å kontruere et album sammen med alt materiale de hadde til rådighet. Resultatet er et egenartet elektroakustisk album hvor et stort antall lydkilder oppleves som et organisk hele.