Beethoven 2.jpg

Beethovens tre siste

Musikkakademiet

Beethovens 3 siste klaversonater spilt av 3 pianister: Jan Gunnar Sørbø, Lars Fredrik Nystad og Ole Christian Haagenrud. Introduksjon av stipendiat Henrik Holm.

 • Mandag 19. oktober 2015
 • 19.30
 • Levinsalen, Norges musikkhøgskole
 • 100/50

Medvirkende

Jan Gunnar Sørbø, Lars Fredrik Nystad og Ole Christian Haagenrud (klaver)

Henrik Holm (introduksjon)

Program

 • Beethoven: Klaversonate nr 30 i E-dur, op 109
  Ole Christian Haagenrud
 • Beethoven: Klaversonate nr 31 i Ass-dur, op 110
  Lars Fredrik Nystad

Kort pause

 • Beethoven: Klaversonate nr 32 i c-moll, op 111
  Jan Gunnar Sørbø

Omtale

Ole Christian Haagenrud blir regnet som en av de mest lovende unge pianister i Norge. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole der han hadde professor Jens Harald Bratlie og professor Håvard Gimse som sine lærere. Ole Christian har vunnet en rekke priser, blant annet Robert Levins Festspillpris. Han har spilt med profesjonelle orkestre som Bergen filharmoniske orkester og Kringkastingsorkesteret ved flere anledninger. I tillegg til solistoppdrag er han en svært ettertraktet kammermusiker og akkompagnatør, og han har samarbeidet med musikere som blant annet Lars Anders Tomter, Henning Kraggerud og Arve Tellefsen. Ole Christian har opptrådt på en lang rekke festivaler i Norge og i utlandet, og han har holdt konserter på flere av de største scenene i Europa. Av framtidige engasjementer kan nevnes debutkonsert i Concertgebouw i Amsterdam i mars 2016.

 

 

altLars Fredrik Nystad (1991) er en norsk pianist som i flere år har stått i fremste rekke blant landets unge musikere. Han studerer for tiden på det prestisjefulle diplomstudiet ved Norges musikkhøgskole, hvor han har Sveinung Bjelland som lærer. Våren 2012 vant Lars Nordisk solistprøvespill til «De unges konsert» og var solist med Bergen filharmoniske orkester.

 

 

altJan Gunnar Sørbø (f. i Stavanger 1982) er utdannet pianist fra Universitetet i Stavanger, Norges musikkhøgskole og Hochschule für Musik Hannover. Hans viktigste lærere har vært Erling Eriksen og Einar Steen-Nøkleberg, men han har også studert med bl.a. Bernd Götzke og Anatol Ugorski. De siste årene har han gjennomført to Europaturneer med solo klaverprogram av Chopin og Beethoven. Siden 2013 er han stipendiat ved Norges musikkhøgskole med et prosjekt om Hans von Bülows interpretasjonskunst og noteutgaver, under veiledning av Ståle Wikshaaland og Jens Harald Bratlie. 

 

 

altHenrik Holm (f. i Oslo 1980) er utdannet musiker, teolog og filosof fra Berlin (Kunst-universitetet og Humboldt-universitetet). Doktorgrad i filosofi ved Teknisk Universitet Dresden (2010). 2008-2014 Forsker og dosent i filosofihistorie ved universitetene i Hamburg og Rostock. 2014- stipendiat ved Norges musikkhøgskole med et prosjekt om Wilhelm Furtwänglers interpretasjonskunst og musikkfilosofi. Skrevet bøker om Josef Pieper og Friedrich Nietzsche, og publisert artikler hovedsakelig innenfor religionsfilosofi, estetikk og filosofi.