The Mecklenburg Wind Academy

Blåseensembler - et internasjonalt møte

Internasjonale gjester

Et møte mellom studenter fra Staatskapelle Berlin, Hochschule für Musik und Theater Rostock og Norges musikkhøgskole.

  • Lørdag 28. september 2013
  • 18.00
  • Levinsalen

Medvirkende

Musikkhøgskolens blåsenonett

The Mecklenburg Wind Academy
Musikalsk leder: professor Gregor Witt

Program

Charles Gounod: Petite Symphonie

Leonard Bernstein, arr. Frank Raschke: Short Suite fra West Side Story

Augustin Lehfuss: Three Glenns for Woodwinds 

- Pause -

Richard Strauss: Sonatine Nr. 2 i Ess-dur for 16 blåsere, “Fröhliche Werkstatt”

Augustin Lehfuss: Some Groove For Woodwind Cats fra I Low(e) Swinging Winds

Omtale

The Mecklenburg Wind Academy er et samarbeidsprosjekt mellom Staatskapelle Berlin og Hochschule Für Musik und Theater Rostock med støtte av Daniel Barenboim. Siden 2004 har talentfulle studenter fra HMT Rostock og Berlin gått sammen for å danne et ekstraordinært kammerensemble under ledelse av professor Gregor Witt. De konserterer rundt i hele Tyskland og i utlandet med kjente verk som Mozarts Gran Partita, Richard Strauss symfoni for blåsere, jazz, folkemusikk og ikke minst samtidsmusikk skrevet spesielt for dette ensemblet.

De unge musikerne møtes hvert år om sommeren i Mecklenburg nær Wismar hvor de øver intenst en uke med påfølgende konserter. Et entusiastisk publikum berømmer ensemblet for varm og klar klang og spennende innovative programmer.

Professor Gregor Witt har ved flere anledninger gjestet oboklassen ved NMH og sist august ledet han en stor oboklasse ved Voksenåsen Sommerakademi. Ved siden av å være solo-oboist i Staatskapelle Berlin med sjefsdirigent Daniel Barenboim, aktiv kammermusiker og oboprofessor ved Hochschule Für Musik und Theater Rostock, finner han også tid for prosjektet The Mecklenburg Wind Academy, som han har drevet frem til et fabelaktig nivå.

Det er med stor glede vi nå kan invitere til en konsert der våre studenter også har hatt en intens øveperiode, siste del sammen med studentene fra Berlin og Rostock, og vi kan by på et program der de to ensemblene presenterer hvert sine klassiske verk og slår seg sammen og møtes i Some Groove for Woodwind Cats.