cbe37.jpg

Christiania blåseensemble

Musikkensemblene

Christiania blåseensemble (CBE) er Musikkhøgskolens eget korps og framfører her et spesialskrevet verk av Torstein Aagaard-Nilsen. Dirigent er Trond Husebø.  

Program

Torstein Aagaard-Nilsen: Bestillingsverk til CBE
Igor Stravinskij (arr. Randy Earles): Ildfuglen
Alfred Reed: Armenian Dances

Omtale

Christiania blåseensemble

Christiania blåseensemble (CBE) ble stiftet september 2008 av studenter ved Norges musikkhøgskole. Ensemblet har janitsjarbesetning og er opprettet med den hensikt å gi studenter og musikere et korpstilbud på høyt nivå. CBE skal spille konserter med standardrepertoar for korps for å gi medlemmene verdifull erfaring mot senere arbeid i profesjonelle korps. De deltar også i elitedivisjonen i NM i janitsjar. Ensemblets medlemmer består hovedsakelig av nåværende og tidligere studenter ved Norges musikkhøgskole og Barratt Dues musikkinstitutt, og gjør prosjekter i ulike sjangre. 

Lik Christiana blåseensemble på Facebook

Trond Husebø

Trond Husebø har diplom i direksjon fra Norges musikkhøgskole. Hans veileder var professor Ole Kristian Ruud. Han er en dirigent som for alvor nå gjør seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt. Husebø har etter studiene deltatt på mesterklasse med blant annet Jorma Panula og Bernard Haitink. Han var assistentdirigent i Bergen Filharmoniske Orkester i to år fra september 2009, og har gjestet orkestre i inn- og utland.  ( Trond Husebø er dirigent på denne konserten i steden for Peter Szilvay). 

Kilde: Christiania blåseensemble (CBE)