Drømmer og galskap

Tirsdagsserien

Musikk av Montsalvatge, Weill og Albeniz. Randi Stene (mezzosopran) og Matti Hirvonen (klaver). 

Omtale

 

alt
Randi Stene

Randi Stene har etablert seg som en av de viktigste skandinaviske sangere i sin generasjon. Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Opera-akademiet i København. Stene er i dag professor ved Norges musikkhøgskole og i tillegg fast tilknyttet Det Kongelige Teater i København. Hun hadde sitt internasjonale gjennombrudd i konkurransen «Cardiff Singer of the World» i 1991 da hun sang partiet som Octavian i Strauss Rosenkavaleren på Teater Chatelet i Paris. Senere har hun opptrådt på scener som Metropolitan-operaen i New York, Convent Garden i London og Bastill-operaen i Paris. Hun har også spilt inn flere CD-er med Håvard Gimse. 

 

alt
Matti Hirvonen

Matti Hirvonen er utdannet ved Sibeliusakademiet i Helsinki og ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har senere spesialisert seg på kammermusikk og romanseakkompagnement. Etter et professorat ved Royal College i London, har han nå tiltredt som professor ved Norges musikkhøgskole. 

Som musiker har han deltatt på mange festivaler og spilt i konserthus som; Wigmore Hall i London, Concertgebouw i Amsterdam, Carnegie Hall i New York og Musikverein i Wien. Han har gitt ut flere CD-er, blant annet med pianomusikk av Schubert og Schumann. 

Les mer på mattihirvonen.com


 

 

Tirsdagsserien

Denne konserten er en del av Tirsdagsserien. I den nye konsertserien Tirsdagsserien får publikum oppleve variert program fra musikkens rikdom med kammermusikken i fokus, men også med solistiske innslag. Serien består av akustiske konserter satt sammen rundt et konsept, en rød tråd. Det kan være masterstudenters prosjektkonserter eller konsert med gjestende og kanskje berømte kammergrupper.