Edvin Simenstad dirigerer Drammen konsertorkester

Rapsodier er hovedingrediensen på konserten med Drammen konsertorkester. Edvins simenstad dirigerer og Marit Birkedal Aas er solist.

  • Mandag 9. mai 2016
  • 20.00
  • Lindemansalen

Medvirkende

Drammen konsertorkester
Edvin Simenstad (dirigent)
Marit Birkedal Aas (klaver)

Program

Johan Halvorsen: Norsk rapsodi nr.1.

Geroge Gershwin: Rhapsody in blue
Solist: Marit Birkedal Aas (klaver)

Hector Berlioz:  Marche au supplice og Songe d'une nuit du sabbat fra Symphonie fantastique.
 

Omtale

På denne konserten står blant annet Rapsodier i fokus. Denne svært frie måten å komponere på inspirerer ofte komponister til å ta utgangspunkt i folke- og populærmusikk slik Halvorsen og Gershwin gjør i sine Rapsodier.

Vi skal også høre noe av det mest groteske skrevet av romantisk musikk. Nemlig de siste satsene av Berlioz sin Symphonie fantastique.

Tekst: Edvin Simenstad

Drammen konsertorkester

Drammen konsertorkester er et symfonisk janitsjarorkester og er et av de viktigste musikkensemblene for kulturlivet i Drammen.

Edvin Simenstad

altEdvin Simenstad studerer master i direksjon på Norges musikkhøgskole. Edvin har en spesiell interresse for korps og annen musikk for blåsere. Han har blant annet dirigert Forsvarets stabsmusikkorps og Forsvarets musikkorps Nord-norge ved flere anledninger.

 

 

 

 

Marit Birkedal Aas

altMarit Birkedal Aas studerer master fordypning i utøving ved Norges musikkhøgskole, og har tidligere en mastergrad i klassisk piano fra Universitetet i Agder. I mars vant hun 1. pris og solistpris i Ung Klassisk - finalen i Arendal Kulturhus, og hun skal være solist med Kristiansand symfoniorkester våren 2017.