Brahms-ung.jpg

Ein deutsches Requiem i kammerversjon

Musikkensemblene

Hør Johannes Brahms' mesterverk med Musikkhøgskolens kammerkor, solister og triharmonisk kammerensemble under ledelse av Grete Pedersen.

Medvirkende

Musikkhøgskolens kammerkor
Grete Pedersen (dirigent)
Solister: Magnus Kjelstad, Elisabeth Gimmestad og Carl-Christian Kure
Triharmonisk ensemble med studenter og ansatte ved Musikkhøgskolen.
Transkripsjon ved Sigstein Folgerø (klaver)

Program

Johannes Brahms: Ein deutsches Requiem

Omtale

Ein Deutsches Requiem er et av kor- og orkesterlitteraturens ubestidte mesterverk. Brahms er genial i sin omgang med tidligere epokers form og harmonikk, anlegger dette i romantikkens bredere symfoniske stil, og gir verket et nyskapende humanistisk innhold. Resultatet er et tidløst verk som bare vokser i dybde og rikholdighet jo bedre man lærer det å kjenne.

Transkripsjoner for triharmonisk ensemble er en del av Sigstein Folgerøs forsknings- og utviklingsarbeid «Brahms på kammerset» ved Musikkhøgskolen. Prosjektet startet høsten 2014 med symfonier av Brahms og Schumann.

Triharmonisk ensemble er en egendefinert besetning bestående av tre harmonisk selvstendige seksjoner: strykekvartett, blåsekvartett og klaver. Hensikten er å oppnå en rik klangfargepalett og samtidig bevare ensemblets kammermusikalske identitet. Alle stemmer er solistisk besatt og alle medspillere er aktivt med på å skape og forme interpretasjonen.

«Less is more!»

«Less is more!» er noe av tanken bak prosjektet. Symfoniorkestre trenger mye plass og store budsjetter. Med en versjon for et lite og smidig ensemble, kan koret være mindre, og det er mulig å gjøre det på mindre steder. Dermed kan et mesterverk som Ein deutsches Requiem nå ut til et nytt publikum.

Brahms i kammerversjon og Brahms i storversjon

Uka før påske blir dette verket å høre både i Majorstua kirke og Oslo konserthus:

  • Musikkhøgskolens kammerkor og triharmonisk ensemble har premiere av vår splitter nye kammerversjon den 18. mars.
  • Oslo filharmoniske kor og Oslofilharmonien fremfører originalversjonen den 17. og 18. mars.

Det er altså mulig å få med seg begge begivenhetene - velkommen til konsert!