Eksamenskonsert Susanne Saksenvik, fiolin

Masterkonsert - eksamen

  • Fredag 23. mai 2014
  • 18.00
  • Lindemansalen
  • Gratis

Medvirkende

Susanne Saksenvik, fiolin

Gunnar Flagstad, Klaver

Program

Wolfgang Amadeus Mozart (1756- 1791)

Konsert i D for fiolin og orkester

1.  Allegro (Cadenza : Susanne Saksenvik)

 

Maurice Ravel (1875-1937)

Sonata Posthume (1897) for fiolin og klaver

 

Sergei Prokofiev (1891-1953)

Sonata no 1 i f- moll, opus 80 for fiolin og klaver

1. Andante assai
2. Allegro Brusco
3. Andante
4. Allegrissimo

Omtale

Wolfgang Amadeus Mozart var en av de to heldige i en søskenflokk på syv som faktisk vokste opp. Egentlig et under i seg selv, med tanke på at alle spebarna i familien fikk vann i stedet for melk. Han hadde en streng far som tok ham og søsteren med på turneer rundt om i Europa, allerede da han var 8. En gang han ble syk, klaget faren på tap av penger fordi Mozart ikke kunne spille, heller enn å bekymre seg for sønnens helse.

Tross et hardt og opplevelsesrikt liv, hadde Wienerklassisismens mest kjente komponist en god dose humor (han hadde for vane å endre på sitt mellomnavn Amadeus, og kalte seg selv til tider Wolfgang Gottlieb, Wolfgang Amade- som er den franske versjonen, eller han stavet navnet sitt baklengs, enkelt og greit ). Hans komiske side kan man lett kan spore i hans 4.fiolinkonsert, hvor 1.sats starter med et tema som klinger likt en trompetfanfare. 

Senere kommer innslag av mer sangbare temaer og innimellom svært dramatiske og plutselige innfall (som er ment å sjokkere publikum!) Men hele satsen preges av en barnlig undertone som gir musikken det typiske livlige og humørfylte som så ofte kjennetegner Mozart komposisjoner.