Ellen Fjærvoll Samdal, fiolin

Ellen Fjærvoll Samdal (fiolin)

Masterkonsert - eksamen

Eksamenskonsert med Ellen Fjærvoll Samdal (fiolin). Programmet vil inkludere fiolinkonsert av Sibelius. 

Medvirkende

Ellen Fjærvoll Samdal (fiolin)

Bærum Symfoniorkester

Carl Anders Nilsen (dirigent)

 

Program

Sibelius: Fiolinkonsert
 

Omtale

Ellen Fjærvoll Samdal

Ellen Fjærvoll Samdal er en norsk fiolinist, som for tiden fullfører sin mastergrad ved Norges musikkhøgskole i den prestisjetunge fiolinklassen til professor Detlef Hahn. I tilegg får hun veiledning av prof. Morten Carlsen, og spiller jevnlig med pianist Sveinung Bjelland. Ellen er an aktiv utøvende fiolinist, som stadig opptrer med solokonserter og kammermusikkonserter.

Hun har vunnet flere priser , blant annet i Ungdommens musikkmesterskap, og i 2014 var hun førsteprisvinner av prosjektutviklingsstipend på 100 000 kr og holdt sin prisvinnerkonsert i Bærum Kulturhus. I tillegg har hun jobbet i både Trondheim Symfoniorkester og TrondheimSolistene, turnert nasjonalt og internasjonalt, og dessuten spilt inn flere CD-er med dem. 

 

Carl Nilsen 

Carl Nilsen er en ung norsk dirigent. Han har studert utøvende klarinett ved Barratt Dues musikkinstitutt med Fredrik Fors (Oslo Filharmoniske Orkester) som lærer. Fra høsten 2014 er han student ved mastergradsstudiet i orkesterdirigering ved Norges musikkhøgskole, med Ole Kristian Ruud som hovedlærer. Øvrig direksjonsundervisning har vært ved Alf Årdal, Eldar Nilsen og Eivind Gullberg Jensen. Carl Nilsen har blant annet jobbet med Norsk barnesymfoniorkester, Barratt Dues Unge Symfoniorkester, Amman Symfoniorkester, Minsk kammerorkester, Oslo Symfoniorkester og Forsvarets stabsmusikkorps. 

I tillegg har han arbeidet med en rekke studierelaterte ensembler ved Norges musikkhøgskole og Barratt Dues musikkinstitutt. Nilsen arbeider også som komponist og arrangør, og hans musikk er blitt framført ved flere anledninger. Høydepunkter er framførelser med Oslo Symfoniorkester og Kristiansand Symfoniorkester. Hans komposisjonsundervisning har vært ved Wolfgang Plagge og Bjørn Bolstad Skjelbred

 

Bærum Symfoniorkester 

Bærum Symfoniorkester ble stiftet i 1951  og består av ca 60 dyktige amatørmusikere, musikkstudenter og musikkutdannede. Orkesteret har etablert seg som et av Norges fremste amatørsymfoniorkestre og er blitt tildelt Fyrtårn-status av Bærum kommune, noe orkesteret er svært stolt over! Bærum Symfoniorkester har et bredt repertoar og har fremført bl.a.musikaler, operetter, operakonserter, familiekonserter, talentkonserter, korverk, solistkonserter og selvfølgelig symfonier. 

Blant vårt lokale publikums favoritter er nok den årlige Nyttårskonserten, som i 2015 ble arrangert i Bærum Kulturhus for 12. gang på rad. I oktober 2015 reiser Bærum Symfoniorkester på turné til Tartu i Estland, der Ellen Fjærvoll Samdal vil være solist i Sibelius' fiolinkonsert