En reise i tid: Italia ca. 1600

Tirsdagsserien

Amore Torna er et studentensemble som spesialiserer seg i musikk fra renessansen og barokken. De tar oss med på en reise i tid til Italia, ca. år 1600. 

  • Tirsdag 13. oktober 2015
  • 19.30
  • Levinsalen, Norges musikkhøgskole
  • Gratis

Medvirkende

Amore Torna: Katri Tikka (barokkharpe), Kristine Rustad (viola da gamba), Kristin Janset (blokkfløyte), Francesco Buccino (cembalo), Inger Uberg (sopran), Martin Ulvin (slagverk), Inga Gorset (fiolin) og Sondre Høymer (gitar)

Program

Musikk av blant annet Caccini, Monteverdi, Frescobaldi, Strozzi.

Omtale

Amore Torna er et studentensemble som spesialiserer seg i musikk fra renessansen og barokken. De tar oss med på en reise i tid til Italia, ca. år 1600. Luften er full av musikk – gatemusikantene underholder forbipasserende og fra kirkene hører man gamle gregorianske toner sammen med ferske komposisjoner.

Vi dykker inn i salongene til den tids mest kreative komponister. Retorikken lever, musikken skrives med fargerik palett og rike ornamenter er ikke bare dekorasjon, men får fram meningen i teksten. Men disse komponistene er ikke opptatt kun med akademisk retorikk, de får også publikum til å danse vilt og til gå ut av salen med gripende melodier klingende i ørene.