Estisk konsert med Musikkhøgskolens kammerkor

Den estiske dirigenten Tõnu Kaljuste leder koret gjennom blant annet Arvo Pärts Berlinermesse.

Bestill billett

Medvirkende

Musikkhøgskolens kammerkor
Tõnu Kaljuste (dirigent)
Lars Notto Birkeland (orgel)

Program

Arvo Pärt (1935–): Berliner Messe (1990, rev. 2002)

Toivo Tulev (1958–): Rejoice! Rejoice! Rejoice! (2006)

Jean Sibelius (1865–1957): Giv mig ej glans, ej guld, ej prakt (En etsi valtaa, loistoa) (1909)
arr: Lennart Jernestrand

Omtale

Tõnu Kaljuste. Foto: Lucie Jansch

Tõnu Kaljuste

Tõnu Kaljuste har etablert seg som en ledende dirigent innenfor musikk av komponister som György Kurtag, Krzysztof Penderecki, Giya Kancheli og Alfred Schnittke, og ikke minst de estiske komponistene Arvo Pärt, Erkki-Sven Tüür, Veljo Tormis, Heino Eller og Tõnu Korvits. Kaljuste mottok en Grammy i 2014 for Pärt-albumet Lament (ECM Records) med det latviske radioorkesteret, Sinfonietta Riga, det estiske filharmoniske kammerkoret og Tallinn kammerorkester.

Kaljuste er også grunnleggeren av de to sistnevnte ensemblene, og har opptrådd med disse to ved en rekke store konsertbevigenheter og festivaler verden rundt. Han har dessuten vært sjefsdirigent for både det svenske radiokoret og det nederlandske kammerkoret.

Lars Notto Birkeland. Foto: Jeton Kaçaniku

Lars Notto Birkeland

Lars Notto Birkeland har en mangfoldig virksomhet som organist, dirigent, pianist, akkompagnatør og pedagog. Han studerte kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole med Harald Herresthal som orgellærer, videre orgelstudier med Guy Bovet og Kåre Nordstoga. Har er en aktiv konsertorganist og har vært solist med en rekke orkestre og ensembler, bl.a. med Oslo-Filharmonien i Poulencs orgelkonsert og Saint-Saëns’ orgelsymfoni. Han har gitt ut en kritikerrost CD-innspilling med Jehan Alains komplette orgelverker (Simax), og kom i høst ut med ny CD med musikk av Kjell Habbestad og Bjørn Kruse, i samarbeid med slagverker Eirik Raude og KORK (Aurora).

Han er til daglig kantor i Akershus slottskirke, underviser i partiturspill ved Norges musikkhøgskole og leder kammerkoret ved Barratt Dues musikkinstitutt. Tidligere har han vært kantor i Fagerborg kirke og kormester og repetitør ved Den Norske Opera & Ballett.

NMH kammerkor
Om kammerkoret

Musikkhøgskolens kammerkor framfører de viktigste korverkene gjennom tidene.