ECMA 2015

Kreativitetens ånd - Europeiske kammermusikkdager - ECMA

Europas beste unge kammermusikkensembler og legendariske lærere er igjen samlet på Musikkhøgskolen 9. - 13. april til konserter, mesterklasser og foredrag. I år er Beethoven og improvisasjon et gjennomgangstema.

Medvirkende

Lærere:

Hatto Beyerle (bratsj), Johannes Meissl (fiolin), Avo Kouyoumdjian (klaver), Elise Båtnes (fiolin), Per Lundberg (klaver), Are Sandbakken (bratsj), Wolfgang Plagge (klaver), Henning Krggerud (fiolin), Tor Espen Aspaas (klaver) og Vertavo-kvartetten: Øyvor Volle og Annabelle Meare (fiolin), Berit Cardas (bratsj), Bjørg Lewis (cello).

Ensembler:

  • Boccherini Trio
  • Hanson Quartet
  • Mettis Quartet
  • Munich ARTISTrio
  • Polychord Quartet
  • Quartetto Testosterone
  • Trio ClariNord

Last ned festivalprogram med biografier og bilder av lærere og ensembler. (pdf)

Program

Omtale

Kreativitetens ånd

Den klassiske musikken er oppstått som en syntese av det frie, personlige og det strengt strukturerte. Siden begynnelsen av 1900-tallet har det improvisatoriske element vært nedtonet innen kunstmusikken, men vi ser en gryende interesse for dette feltet i hele musikkverden. Med utgangspunkt i Beethoven vil vi under årets ECMA ha fokus på det improvisatorisk forløsende i musiseringen. Blant flere fremstående norske musikere, får vi møte Vertavo-kvartetten, som for øvrig fikk sitt gjennombrudd som studenter av Hatto Beyerle for snart 30 år siden.

Are Sandbakken, kunstnerisk leder

Europeiske kammermusikkdager 9. – 13. april (ECMA)

Europas beste unge kammermusikkensembler og legendariske lærere er igjen samlet på Musikkhøgskolen (NMH) til konserter, mesterklasser og foredrag. I år er Beethoven og improvisasjon et gjennomgangstema.

I 2011 ble NMH tatt opp i et av de mest eksklusive samarbeidsprosjektene innenfor musikk i Europa, nemlig The European Chamber Music Academy. Dette er et samarbeid mellom syv ledende musikkhøgskoler, deriblant Wien og Paris. ECMA legger til rette for utvikling av kammermusikkutøving på høyeste kunstneriske nivå. Det er en stor inspirasjon for kammermusikkmiljøet ved NMH å være en del av dette samarbeidet.

Alle institusjoner som er med i ECMA-samarbeidet arrangerer årlige samlinger - ved Norges musikkhøgskole hvert år i uka etter påske. Tre av verdens ledende kammermusikkpedagoger og to av NMHs egne lærere går sammen om å undervise 10 utvalgte ensembler fra hele Europa. Årets lærere er Avo Kouyoumdjian (klaver), Hatto Beyerle (bratsj), Johannes Meissl (fiolin), Elise Båtnes (fiolin), Per Lundberg (klaver) og Are Sandbakken (bratsj). Mesterklasser med disse lærerne, konserter og foredrag under ECMAs Oslo Session er gratis åpen for publikum. Følg med på nmh.no og besøk ECMAS hjemmesider for mer informasjon.