Fem år og plateslipp!

Ensemble Allegria feirer sine første fem år med både konsert og plateslipp.

  • Tirsdag 9. april 2013
  • 19.00
  • Kulturkirken Jakob
  • 220/120
Bestill billett

Program

Felix Mendelssohn: Strykesymfoni (i én sats) i c-moll, MWV N 14

Joseph Haydn: Cellokonsert nr. 1 i C-dur, Hob. 7b/1
Solist: Frida Fredrikke Waaler Wærvågen - cello

- Pause -

Robert Schumann/arr. Johan Svendsen: Abendlied

Dmitrij Sjostakovitsj: Kammersymfoni i c-moll, op. 110a

Omtale

Allegria (it.) betyr festlighet og glede, og det var nettopp gleden ved det å spille sammen som førte til at en gruppe musikkstudenter startet opp orkesteret i 2007. Orkesteret består av rundt 20 musikere i alderen 20-26 år og består av tidligere og nåværende studenter ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Deres faste konsertmester og kunstneriske leder er Maria Angelika Carlsen.

Det siste året har vært svært begivenhetsrikt for orkesteret. I november 2012 ble de tildelt den prestigetunge prisen Statoils talentstipend for klassisk musikk. I forbindelse med utdelingen uttalte juryleder Leif Ove Andsnes om orkesteret: “Ensemble Allegria utstråler en våken musikalitet som sammen skaper et ensemblespill med nerve og intensitet”.  
Orkesteret har som visjon å skape helhetlige og magiske opplevelser for et bredt publikum. De har allerede gjort flere nyskapende prosjekter, og dro bl.a. ut på turné på ungdomsklubber i Oslo i 2011, noe de skal gjenta til høsten.

I år er det 5 år siden Ensemble Allegria hadde sin debutkonsert, og det skal feires med konsert i Kulturkirken Jakob 9.april kl 19.00, men også med utgivelse av deres debutplate Allegria (LAWO Classics) samme kveld!

For mer info:
www.ensembleallegria.com