Folkemusikkstudenter_2017_2820 - web.JPG

Folkemusikkstudentenes eksamensfestival

Hør de ferskeste av landets folkemusikere på rekke og rad på Riksscenen.

  • Fredag 2. juni 2017
  • Riksscenen
  • Gratis

Program

2. juni 

Kl. 19.00     Ingeborg Sommer (fele)

Kl. 20.30     Helga Myhr (hardingfele og fele)

Kl. 21.30    Sigrid Stubsveen (fele)

3. juni

Kl. 18.00    Rasmus Kjorstad (fele, hardingfele)

Kl.19.00     Johanne Flottorp (hardingfele)

Kl. 20.30    Selma French Bolstad (fele, hardingfele)

Kl. 21.00    Torfinn Hofstad (fele)

 

Omtale

Dette er det første året hvor også folkemusikkstudentene lager sin egen festival ut av eksamenskonsertene.

Ingeborg Sommer (fele)

altIngeborg Ulberg Sommer er en aktiv musiker med en sterk tradisjonsbevissthet, noe som hun har gjort seg bemerket med ved blant annet å vinne spel fele klasse B under Landskappleiken. Hun har også vært nominert til Fureprisen. Etter fire år på Norges musikkhøgskole vil hun avslutte sin bacheloreksamen med et knippe gode slåtter med hovedvekt på tradisjonene fra Røros.

Helga Myhr (hardingfele og fele)

altHelga Myhr frå Torpo i Hallingdal spelar hardingfele, og er i vår ferdig med sitt andre år på Norges musikkhøgskole. Tidlegare har ho gått på folkemusikklina ved Vinstra vidaregåande skule. Ho blir rekna som ein av dei mest lovande hardingfelespelarane i Noreg og er aktiv i fleire grupper, særleg må Morgonrode og Kvedarkvintetten trekkjast fram. Sistnemnde gruppe gav ut plate våren 2016. Helga har spesialisert seg på hallingtradisjonen, med Gunnlaug Lien Myhr og Egil Syversbråten som dei største førebileta.

Sigrid Stubsveen (fele)

altSigrid Stubsveen er felespiller fra Engerdal og avslutter denne våren sin bachelor i utøvende folkemusikk på Norges musikkhøgskole. Hun har utgangspunkt i tradisjonsmusikken fra hjemplassen Engerdal, og Trysil. Sigrid drives av det uttrykksfulle og inspirerende, og har de siste årene vært aktiv i en rekke prosjekter og ensembler, og som soloutøver. I tillegg til å sette sine egne hjemtrakters tradisjon i høysetet er hun både en skapende utøver, og initiativtaker og leder for festivalen «Heme dine» i Engerdal.

Rasmus Kjorstad (fele, hardingfele)

altRasmus Kjorstad er frå Sør-Fron i Gudbrandsdalen. Han har dei siste åra utmerkt seg med musikk frå Midt-Gudbrandsdalen som utgangspunkt. Han har tidlegare utdanning frå folkemusikklina på Vinstra vidaregåande skule, og går no 2. året på Noregs musikkhøgskole. I tillegg til å vere ein solid soloutøvar spelar han i ulike grupper og band, som Morgonrode og Kjorstad Brothers. I 2016 kom han og bror Hans ut med si fyrste plate – «Pusinshi Ulla».

Johanne Flottorp (hardingfele)

altJohanne Flottorp er hardingfelespelar frå Åmli i Aust-Agder. Ho er oppvaksen med både setesdalsslåttar og telespel, i tillegg til den særeigne lokale musikken frå heimbygda. På Musikkhøgskolen har Johanne fordjupa seg i nettopp desse tradisjonane, og ho har dei siste åra hatt Håkon Høgemo og Anne Hytta som lærarar. På eksamenskonserten får du høyre favorittslåttane hennar, som spenner frå kvasse gangarar og sjeldne springarar til vare lydarslåttar.

Selma French Bolstad (fele, hardingfele)

altSelma Bolstad interesserer seg for alt fra de vakreste lydarlåttene fra Valdres til groovy svenske polskaer etter Erik Salström. Hun er aktiv i flere band med fele/nøkkelharpe og sang. I tillegg komponerer hun også selv. Hun gleder seg til å vise noe av dette på Riksscenen. Noen av læremestrene til Selma har vært Elisabeth Olhans, Cajsa Ekstav, Tore Bolstad, Aslak Brimi, Andreas Bjørkås og Håkon Høgemo.

Torfinn Hofstad (fele)

altSist ut er fjerdeårsstudenten Torfinn Hofstad. Å kommunisere gjennom musikken er noe av det han legger vekt på når han skal tøye grensene for en eksamenskonsert. Med bred erfaring fra mange sjangre lar han seg inspirere av flere uttrykk, selv om det er folkemusikk fra Innherred som ligger hans hjerte nærmest. Samspill er selve gleden med musikk, ifølge Torfinn, som siterer Stevie Wonder: «Music is a word within itself with a language we all understand.»