Gjestespill: Trine Knutsen (fløyte) og Jørgen Larsen (klaver)

Fløytisten Trine Knutsen og pianisten Jørgen Larsen fra NTNU Institutt for musikk i Trondheim gjester denne kvelden Musikkhøgskolen med et variert repertoar. På programmet finner vi blant annet musikk av Georges Enescu, Oliver Messiaen, Kaija Saariaho og Charles Widor.

  • Onsdag 7. september 2016
  • 18.00
  • Levinsalen
  • Gratis

Medvirkende

Trine Knutsen (fløyte)
Jørgen Larsen (klaver)

Program

George Enescu: Cantabile et presto

Maurice Ravel: Jeux d'eau og Oiseaux Tristes

Kaija Saariaho: Laconisme de l’aile

Olivier Messiaen: La merle noir (Svarttrosten)

Glinka-Balakirev: Lerken

Charles Marie Widor: Suite op 34
- Moderato
- Scherzo
- Romance
- Final

Omtale

Trine Knutsen trådte sine musikalske barnesko i Bærum. Hun studerte ved Norges musikkhøgskole, og gjennomførte senere Konzertexamen ved Folkwang Hochschule Essen (Tyskland). Var fløytist i Bergen Filharmoniske orkester 1988-1996, flyttet så til Trondheim, og var daglig leder for TrondheimSolistene et par år. Hun ble ansatt ved Musikkonservatoriet i Trondheim (nå NTNU Institutt for musikk) i 1999, og var fra 2009-2015 instituttleder. Trine Knutsen er aktiv i diverse styrer i musikklivet, både lokalt og nasjonalt. Hun spiller jevnlig i Trondheim Symfoniorkester, Trondheim Sinfonietta, Trondheim Jazzorkester, Trondheim Blåsekvintett m.fl, og er aktiv som solist og kammermusiker i ulike sammenhenger.

Jørgen Larsen debuterte i Trondheim i 1975, og har siden 1980 vært ansatt som akkompagnatør og klaverlærer ved Musikkonservatoriet i Trondheim hvor han nå er professor i klaverfag. Jørgen Larsen har studert med Eva Knardahl, Robert Riefling, Albert Ferber (London) og Dominique Merlet (Paris). Han har gitt utallige solokonserter, hatt solistengasjementer med Oslofilharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester, og mange solistoppdrag med Trondheim Symfoniorkester. Jørgen er dessuten en høyt skattet akkompagnatør, har spilt med en rekke profilerte musikere og sangere, og er fast orkesterpianist i Trondheim Symfoniorkester. Blant hans mange plateinnspillinger finner vi 3CDer innspilt i 2011 for det prisbelønte selskapet Lindberg Lyd, med komplette verker for klaversolo av Thomas Tellefsen.