Griegs slåtter, op 72 på hardingfele og piano

Hør Griegs Slåtter, op. 72, først i originalversjon på hardingfele, og så Griegs bearbeidelse på piano.

  • Mandag 13. juni 2016
  • 19.00
  • Levinsalen
  • Gratis

Medvirkende

Sivert Holmen (hardingfele)
Jonas Aune (klaver)

Program

Slåtter, opus 72 av Edvard Grieg og hardingfeleslåttene etter Knut Dahle, som opus 72 er bygd på. Sivert og Jonas spiller annenhver gang, først orginalen, så bearbeidelsen av Grieg:
- Jon Værstafæs springar
- Haugelåt (halling)
- Ganger etter Myllarguten
- Forspel / Tussebrureferdi på Vossevangen
- Kivlemøyane (gangar)
- Skuldalsbruri
- Kivlemøyane (springar fra Seljord)
- Røtnams-Knut (halling)
- Gibøens bruremarsj  

Epilog (hardingfele): 
Guro Heddeli (gangar) – kjelde: Johannes Dahle
Han dryfta godt spelet, Knut (gangar) – kjelde: Johannes Dahle

Omtale

Torsdag 16. juni reiser Musikkhøgskolestudentene Jonas Aune og Sivert Holmen til en av Storbritannias viktigste musikkfestivaler, Aldeburgh Festival. Her skal de framføre Griegs Slåtter, op 72, i originalversjoner på hardingfele og i Griegs bearbeidelser for klaver fra 1902-3.

Denne konserten er en «åpen generalprøve» før de reiser.

Sivert Holmen

Sivert Holmen er blant landets fremste utøvere på hardingfele. Han vokste opp i Aurdal i Valdres, og har oppigjennom hatt lærere som Jan Beitohaugen Granli, Vegar Vårdal og Håkon Høgemo.

Sivert har et stort fokus på solospel, men har og markert seg gjennom duoen Odde & Holmen som i 2015 ble kåret til årets unge folkemusikere. Duoen har også vunnet klassa «gruppespel» på landskappleiken. Sivert er til daglig student ved folkemusikklinja på Norges musikkhøgskole.

Jonas Aune

Jonas Aune ble plukket ut gjennom en audition for å få spille utvalgte slåtter fra Griegs op. 72 under den berømte musikkfestivalen i Aldeburgh (England). Denne auditionen kunne alle klaverstudentene fra Norges musikkhøgskole prøvespille på, både bachelor- og masterstudenter.

Aune er en ung, lovende pianist fra Ås som nå går tredje år på utøvende klassisk piano på Norges musikkhøgskole med Einar Henning Smebye som lærer. Før den tid hadde han gått på Musikkhøgskolens talentutviklingsprogram siden høsten 2010.

Aune har holdt konserter/solorecitaler i land som Spania, Nederland og Østerrike. Han har også vært solist med flere av de lokale orkestrene i tillegg til at han er en aktiv kammermusiker.