Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Grovmessingdager 2020

-
Tubaer står på bakken

Internasjonalt annerkjente Sergio Carolino (tuba) og Brandt Attema (trombone) holder konserter og mesterklasser med Musikkhøgskolens studenter under Grovmessingdagene 2020.

Leonard Matthews via/Flickr

Program

Under grovmessingdager 2020 følger vi Sérgio Carolino og Brandt Attema i deres undervisningsarbeid og får høre dem spille forrykende konserter. Torsdag starter med mesterklasser for trombone og tuba og avslutter med en spennende konsert med balndt annet portugisisk musikk og verker komponert spesielt for Sérgio samt Teleman og Schubert fremført av Attema. Her får vi også høre de to mestrene spille en duett av Anne Victorino D'Almeida. Fredagen starter dagen med fellesoplegg for tromboner og tuba før mesterklassene fortsetter og dagen avsluttes med nok en forrykende konsert der man blandt annet får høre verker av Loreto, Schvetz, Ravel og Bozza. Lørdag avsluttes grovmessingdagene med en konsert bestående av jazz/improvisert musikk for tuba med elektronikk samt verk for trombonekvartett og tuba.

Medvirkende

Sérgio Carolino

Carolino er en kreativ og virtous musiker som er eklektisk, orginal og eventyrlysten. Han er lidenskapelig opptatt av livet og elsker hunden sin Sparky. Carolino har en spesiell nyskjerrighet og evne til å utforske ulike musikalske veier og språk.Han er kjent for sine stilistiske tolkninger av standard tuba repertoar samt spennende innfallsvinkler til jazz, funk og improvisret musikk. Sérgio er en av verdens mest annerkjente tubaister og er opptatt som solist og lærer ved prestisjetunge festivaler, konservatorium og universitet. Han er prinsipal solo tuba i Porto Symphony Orchestra Casa da Música og en Yamaha internasjonal artist.

Brandt Attema

Attema er professor i basstrombone ved konsrvatoriet i Haag og medlem av Nederlands Radio Orkester samt spennende ensembler som Nerdelands Blazers Ensemble og the New Trombone
Collective.I September 1999 vant Attema den internasjonale konkuransen for basstrombone i Guebwiller. Siden da har han vært solist på utallige festivaler verden over. Attema studerte under Ben van Dijk på konservatoriet i Rotterdam. Han har også studert under annerkjente lærere som George Wiegel, Bart van Lier, Michel Becquet, Joe Alessi, Charley Vernon, Michael Mulcahy and Blair Bollinger. Attema er kjent for sitt duospill med Astrid Haring og den unike besteningen trombone og harpe.