Norges musikkhøgskole Norwegian Academy of Music
No En
Søk

Guttekorseminar

-

Seminaret er et samarbeid mellom Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival og Norges musikkhøgskole v/ domkantor og professor i korledelse Vivianne Sydnes.

Bidragsytere

Program

Omtale

I forbindelse med besøk av guttekoret Staats- und Domchor Berlin til Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival, har vi vært så heldige å få korets dirigent dirigent og professor i korledelse ved Universität der Künste Berlin, Kai-Uwe Jirka og korets sangpedagog Judith Kamphues til å holde åpent seminar. Tema for dagen vil være stemmebruk, repertoar, organisering av guttekor, direksjonsutfordringer m.m. Det vil også bli en mesterklasse med hans egne korister fra guttekoret. Seminaret foregår på engelsk. Kristin Kjølberg innleder dagen med foredrag om guttestemmen og stemmeskiftet.

Påmeldingsfrist: 4. mars.

Informasjons- og nettverksbyggingtreff i etterkant av seminaret

Ung kirkesang inviterer til et informasjons- og nettverksbyggings treff med guttekor som tema rett etter seminaret, med en tidsramme på +/- en time. De ønsker å sondere ”Guttekorterrenget” her i Norge og orientere seg om hvilke tilbud som forskjellige aktører har på denne fronten. Treffet starter med 15-20 minutter der Ung kirkesang og andre forteller hva de har gjort og er i gang med. Det vil bli fokusert både på arbeid med guttekor og på korgutter i barnekor og ungdomskor. Det åpnes også for samtaler i plenum der andre tilbud, innsikter og ønsker kan løftes fram.

Treffet ledes av Bryan Breidenthal som har ledet flere guttekorprosjekter rundt omkring i Norge gjennom de siste fire tiårene.

Påmelding

Send en e-post til bryan@sang.no innen 1. mars. Nevn gjerne hvilken erfaringer eller ønsker du har i forhold til arbeid med korgutter.