FELIP.png

Halvfransk aften med FELIP blåsekvintett

Dette er starten på en 4-dagers turné der FELIP blåsekvintett spiller 4 standardverker for blåsekvintett. De begynner turnéen i Oslo og Kulturhuset, deretter reiser de til Kulturhuset Hovtun i Hurum, så Gjøvik før de avslutter i Majorstua kirke i Oslo.

Medvirkende

Fredrik Klepper Eriksen (klarinett), Eirik Sletteberg (obo), Linn Marie Haram (fløyte), Ida Holm Olaussen (horn) og Peder Ravn Jensen (fagott)

Program

Jean Francaix: Blåsekvintett nr. 1
Paul Taffanel: Blåsekvintett i g-moll
Jacque Ibert: Trops pièses breves
Danzi: Blåsekvintett i B-dur

Omtale

FELIP blåsekvintett er et ensemble på fem studenter fra Norges musikkhøgskole som startet å spille sammen i 2016. De har fremført kammermusikk på ulike konsertarenaer i Oslo og omegn: Café de Concert, Kulturhuset i Oslo, Norges musikkhøgskole, Majorstuen kirke og Toneheim folkehøgskole. I tillegg til å spille mye standardrepertoar for blåsekvintett, så har FELIP fått tilskrevet nye verk av samtidskomponister. De urfremførte nylig et stykke av Hermod Ringset Bentsen under komposisjonsstudentenes konsertserie «Sonisk hage» på kulturhuset i Oslo. Kvintetten blir undervist av professor Eirik Birkeland og har spilt på mesterklasse for blant annet Frøydis Ree Wekre og Pavel Sokolov.