I hate music!

Lunsjkonsert

I år er det 100 år siden Leonard Bernstein (1918-1990) ble født! Vi hyller den berømte amerikanske komponisten og dirigenten med et utvalg av hans rikholdige produksjon.

  • Torsdag 18. oktober 2018
  • 12.00
  • Levinsalen
  • Gratis

Medvirkende

Solveig Bergersen 
Sebastian Olav Eraker Juul 
Rebekka Ingibjartsdóttir 
Oda Linnéa Oliversen 
Henning Lad 
Guro Utne Salvesen (alle sang)
Bernhard Greter (klaver)
Ivar Anton Waagard (klaver)
Kirsten Taranger (Idé og musikalsk ansvarlig)

Program

I HATE MUSIC! (1943)
Tekst/Musikk: L. Bernstein

Fra West Side Story (1957)
Tekst: Stephen Sondheim
Tonight (balcony scene)
I feel pretty
Somewhere

Fra Peter Pan (1950)
Tekst/Musikk: L. Bernstein
Who am I?
Henning

Fra Candide (1956)
Tekst/Musikk: L. Bernstein
I am so easily assimilated

Fra 1600 Pennsylvania Avenue (1976)
Tekst: Alan Jay Lerner
Take care of this house

Fra Messe (1971)
Tekst: Stephen Schwartz/L. Bernstein
A simple song
I go on

Omtale

I år er det 100 år siden Leonard Bernstein ble født! Vi hyller den berømte amerikanske komponisten og dirigenten med et utvalg av hans rikholdige produksjon.

I hate music er en syklus med fem barnesanger, første gang fremført av sopranen Jennie Tourel. Hun fremførte mange av hans sanger, og de konserterte mye sammen.

West Side Story er en Romeo og Julie-historie, hvor handlingen finner sted i gjengmiljøene i New York på 50-tallet. Tony er forelsket i Maria - men de tilhører hver sin gjeng. Og dermed er problemene i gang.

Musikalen Peter Pan er basert på J. M. Barries skuespill Peter Pan, om eventyrskikkelsen som aldri ville bli voksen. Candide er en helt sprø historie, hvor handlingen starter i Westphalia, forflytter seg til Paris og havner så i Buenos Aires, hvor denne arien utspiller seg. Her møter vi damen med den store livserfaringen, som hevder at hun kan passe inn i enhver sammenheng. Men stemmer det?

1600 Pennsylvania Avenue er den offisielle adressen til Det hvite hus. Musikalen ble skrevet i anledning 200-årsjubileet for USAs uavhengighetserklæring, og denne sangen ble fremført ved presidentkandidatkonserten til Jimmy Carter året før han ble valgt til president. Mass, a Theater Piece for Singers, Players and Dancers ble første gang fremført ved åpningen av John F. Kennedy senter for scenekunst i Washington D.C.