Ingrid Stige

Ingrid Stige - mezzosopran

Masterkonsert - eksamen

  • Torsdag 7. mars 2013
  • 19.30
  • Kulturkirken Jakob
  • 150/50
  • Billetter i døra

Medvirkende

Ingrid Stige - mezzosopran

Ivar Anton Waagaard, klaver
Mirjam Helene Kringen, klaver
Ludvik Kjærnes (tenor), Thomas Guttormsen (tenor), Eirik P. Krokfjord (baryton), Daníel Oskar Daníelsson (bass)
Stine Lise Svenning (klarinett), Marit Charlotte Steinum (fløyte), Ramon Figueras Alsius (trompet), Anna-Sofia Ulfsax (fiolin)

Regi: Nina Harte

Program

John Cage: "A flower" og "The wonderful widow of eighteen springs"

Claude Debussy: Trois chansons de Bilitis

Gösta Nyström: "Nocturne", "Havets visa" og "Jag ventar månen" fra syklusen Sångar vid havet

Maurice Ravel: Deux mélodies hébraiques

Kurt Weill: Dei sju dødssyndene

Omtale

I Kurt Weill og Bertolt Brechts stykke Dei sju dødssyndene sendes Anna fra sitt hjem i Louisiana til USAs storbyer av sin familie. Familien har kun ett mål for øyet: Anna skal tjene mange penger og sende dem hjem slik at de kan realisere drømmen om å bygge et lite hus ved Mississippis bredd. Anna omtaler seg selv som to: hun er både ”veslesøster” og ”eg”. Anna I er hard og praktisk, mens Anna II er følsom og kunstnerisk. Anna II drømmer om å jobbe som danserinne, men oppdager snart hva slags dans som kreves av henne for at pengene skal komme inn og familien skal bli fornøyd... Til tross for alle prøvelsene hun møter i sin kamp for penger formanes hun stadig hjemmefra om å ikke begå noen av de sju dødssyndene: latskap, stolthet, sinne, griskhet, utukt, grådighet og misunnelse. Etter sju år er målet nådd. Anna returnerer til sin familie, huset er bygget. Men til hvilken pris?

Konsertens første del er satt sammen av verker av Cage, Debussy, Nyström og Ravel. Med utgangspunkt i Cages skikkelse Isobel konstrueres en ung kvinnes historie. Også Isobel reiser, og i likhet med Anna opplever hun både kjærlighet, lengsel, håp, svik og tap på veien. Begge kvinnene reiser også på et indre plan. Som Anna I drives også Isobel av livshunger og opplevelsestrang, etter å erobre sin egen kroppslighet og åndelighet, og å finne hjem.

Med konsertforestillingen Isobel og Anna avslutter Ingrid Stige sine masterstudier ved Norges Musikkhøgskole, hvor hun har fordypet seg i konsertdramaturgi og sangeres formidlingskompetanse.