Kammermusikalsk teatersport

Berit Cardas fra Vertavokvartetten skal lede denne kammermusikalske teatersporten under de europeiske kammermsuikdagene - ECMA.

  • Søndag 12. april 2015
  • 15.00
  • Levinsalen, Norges musikkhøgskole
  • Gratis

Medvirkende

Deltakere på de europeiske kammermusikkdagene - ECMA.

Omtale

Vertavo-kvartetten

Vertavo-kvartetten er internasjonalt anerkjent som en fremragende strykekvartett, og deres gjennomtenkte framføringer har fascinert publikum siden kvartetten ble grunnlagt i 1984.

Vertavo spiller nå på alle de store konsertarenaene i verden, og turneene går til Europa og også i Japan og USA. Deres siste USA-turné inkluderte opptredener på Stanford Lively Arts, ved Chamber Music i Napa Valley og i Lincoln Center. De siste årene har de reist til Norge, Mexico, Nederland, Spania, Sverige, Polen og Storbritannia, og gitt konserter på blant annet Concertgebouw i Amsterdam, og Barbican og Kings Place i London. Under feiringen av Benjamin Brittens hundreårsjubileum i 2013 ble Vertavo invitert til å spille på Aldeburgh Festival.

Samarbeid spiller en vesentlig rolle i Vertavo-kvartettens konsertliv; de har samarbeidet med Jean-Yves Thibaudet, Leif Ove Andsnes, Lambert Orkis, Steven Kovacevich, Paul Lewis, Håkan Hardenberger, Martin Fröst, Sabine Meyer og Isabelle van Keulen. De har også arbeidet med nyere musikk og fremført verker av Ligeti, Ades, Widmann, Gabriela Frank samt nordiske komponister som Nørgård, Ruders, Edlund og Asheim.

Kvartetten har utgitt CD-er med musikk av blant annet Mozart, Beethoven, Schumann, Brahms, Grieg, Debussy, Bartók, Nielsen og Asheim. Deres Debussy- og Grieg-innspilling mottok Diapason d’Or. For sitt virke generelt mottok kvartetten Grieg-prisen i 2005.