Bildecollage kammermusikkuka 2015_3.jpg
Stjernedryss under kammermusikkuka på Musikkhøgskolen.

Kammermusikkuka 2015

Kammermusikkuka

Velkommen til konserter og åpen undervisning ved Norges musikkhøgskole, tirsdag 3. - lørdag 7. november. Opplev stjerner som Randi Stene og pianisten Paul Lewis. Improvisasjon er årets røde tråd. Hør improvisasjon med vokalensemble, orgel, kammergrupper og et helt kammerorkester. Her er oversikten og hele uka.

  • Tirsdag 3. november 2015
  • Norges musikkhøgskole

Program

Klikk på lenkene for mer informasjon om konsertene. Programmet oppdateres fortløpende:

Tirsdag 3. november

Onsdag 4. november 

Torsdag 5. november

Fredag 6. november

Lørdag 7. november

Omtale

Velkommen

Det er en stor glede for oss å nok en gang kunne ønske velkommen til Norges musikkhøgskoles kammermusikkuke. Hvert år, når november så vidt har startet, settes skolen på hodet i kammermusikkens tegn. Studenter, lærere og inviterte gjester setter hverandre i stevne gjennom konserter, mesterklasser og åpen undervisning. Vi er meget stolte av å kunne presentere et konsertprogram som vi mener viser både kvalitet og bredde, helt fra konserter med studentensembler til konserter med høyt profilerte verdensstjerner.

Et av de store temaene i dette årets kammermusikkuke er improvisasjon. Årets gjestelærere Anne-Liis Poll og Anto Pett er ledende i verden innenfor improvisasjon for klassiske utøvere.

Norges musikkhøgskole er så heldige å ha lærere i verdensklasse innenfor sitt fag. To av disse er sangerne Randi Stene og Bo Skovhus. De setter sitt preg på kammermusikkuka i år ved blant annet å framføre Gustav Mahlers «Des Knaben Wunderhorn» i Lindemansalen torsdag 5. november kl. 20. Dette i samspill med to av våre høyt skattede akkompagnatører, Matti Hirvonen og Ivar Anton Waagaard.

Geir Lysne har utviklet en egen improvisasjonsmetodikk for blåse-ensembler. Med sitt opplegg har han vakt begeistring både nasjonalt og internasjonalt, og vi ser frem til å få oppleve dette her på Musikkhøgskolen.

Vi håper alle, publikum som deltakere, får en strålende opplevelse.

Are Sandbakken
Julius Pranevicius
Frank Havrøy
(kunstnerisk ledergruppe)