Kammerorkesterkonsert

Kammermusikkuka

Kammerorkesteret leia av Kolbjørn Holthe speler musikk av Mozart, Bach og Sjostakovitsj.

  • Fredag 10. november 2017
  • 17.00
  • Lindemansalen
  • 250/150/100
Kjøp billett

Medvirkende

Musikkhøgskolens kammerorkester
Kolbjørn Holthe (leiar og fiolinsolist)

Program

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Divertimento i D-dur,
KV 136 (125a) «Salzburger Sinfonie Nr. 1»    
– 1. sats: Allegro
– 2. sats: Andante
– 3. sats:Presto

Johann Sebastian Bach (1685-1750): Fiolinkonsert i E-dur,
BWV 1042 for fiolin, strykere og bass continuo
– 1. sats: Allegro
– 2. sats: Adagio
– 3. sats: Allegro assai

Dmitrij Sjostakovitsj (1906-1975): Kammersymfoni nr. 1, op. 110a
(strykekvartett nr. 8, arr.: Rudolf Barshai)
– 1. sats:  Largo
– 2. sats: Allegro molto
– 3. sats:  Allegretto
– 4. sats:  Largo
– 5. sats: Largo

Tilbake til hovedsida>>

Om billettar

Du kan kjøpe billettar på førehand via nmh.ticketco.no. Du kan du óg kjøpe billettar i døra med kort eller Vipps. Musikkhøgskolen tar ikkje kontantar.
Les meir om billettsal ved Musikkhøgskolen.

Omtale

– Da jeg skulle velge repertoaret til dette kammerorkesterprosjektet la jeg særlig vekt på to ting: stykkene vi spiller skal kvalitativt være fra øverste hylle, og de skal favne over mange ulike utfordringer for orkestret. Jeg har også lagt vekt på at programmet, utfordringene til tross, er mulig å øve inn på én uke uten at vi skal oppleve det som stressende å få det konsertklart i tide. Alle de tre stykkene er hentet fra kjernerepertoaret for strykeorkester, og de representerer helt ulike epoker av musikkhistorien. Vi møter en sprudlende ung Mozart, en alltid like genial Bach og avslutter med et av de viktigste og mest spilte verkene for besetningen: Sjostakovitsj’ Kammersymfoni, skrevet «Til minne om ofrene for fascisme og krig».
Kolbjørn Holthe (leder og fiolinsolist)

Kolbjørn Holthe (født 1973) er 1. amanuensis ved Musikkhøgskolen og konsertmester i Kringkastingsorkestret. Han studerte selv ved NMH i årene 1991-97, avbrutt av to år ved Louisiana State University hos Camilla Wicks. Ved siden av en rekke andre priser og utmerkelser, ble debutkonserten hans i Oslo 1999 belønnet med Musikkens Venners Landsforbunds debutantpris. Han har vært solist med samtlige profesjonelle norske symfoniorkestre, Det Norske Kammerorkester, Forsvarets stabsmusikkorps, Det Norske Blåseensemble, London Philharmonic Orchestra, Symphony Nova Scotia og Kitchener-Waterloo Symphony Orchestra i Canada. Holthe har også vært konsertmester i Den Norske Operas orkester, gjestende konsertmester flere orkestre i Norge og Sverge, som  Oslo-Filharmonien og Kungliga Operan i Stockholm. Som gruppeleder i Chamber Orchestra of Europe, arbeidet han med dirigenter som Claudio Abbado, Nikolaus Harnoncourt, Paavo Berglund og Bernard Haitink. Fra 2006 til 2012 var Kolbjørn Holthe kunstnerisk leder for Tromsø Kammerorkester, der han ledet prosjekter både som spillende leder og dirigent. Med bakgrunn i dette arbeidet er han nå i ferd med å etablere seg som orkesterdirigent. Kolbjørn Holthe har bak seg flere CD-innspillinger som solist, kammermusiker, orkesterleder og orkestermusiker. Han spiller på en Giovanni Battista Guadagnini fra 1752, utlånt av Dextra Musica.