Jean-PierreDrouet3 - web.jpg

Kammerstart - soloforestilling med Jean-Pierre Drouet

Kammermusikkuka

Musikk for alle sanser – en soloforestilling av og med den 80 år gamle slagverklegende fra Paris Jean-Pierre Drouet 8. november kl. 18. Det er Drouet, i samarbeid med flere av vår tids største komponister, som mer enn noen har utviklet kammermusikkteater til en egen kunstform.

  • Tirsdag 8. november 2016
  • 18.00
  • Lindemansalen
  • 100/50

Medvirkende

Jean-Pierre Drouet (slagverk)

Program

Mauricio Kagel: 2 soli d’exotica
Vinko Globokar: Toucher
Giorgio Battistelli: Il libro celibe
Frederic Rzewski: To the earth
Abdul Alafrez: Abdulisations
Georges Aperghis: Le corps à corps
Georges Aperghis: Soloframføringer fra Conversations

Gå til oversiktsprogrammet for hele Kammermusikkuka 2016
 

Omtale

Det tilhører sjeldenhetene at musikkverden får fram allsidige personligheter som slagverkeren, komponisten og gjøgleren Jean-Pierre Drouet. Drouet trekker med dette programmet veksler på alle sine erfaringer fra sitt over seksti år lange og rike liv i musikken og teaterets tjeneste. Han presenterer musikk som kommuniserer med all våre sanser og forestillinger om scenisk kunst. Dette er musikk som er skrevet for Drouet, og som er blitt klassikere innen slagverkrepertoaret.

Jean-Pierre Drouet er et musikalsk multitalent som har utmerket seg både som utøver og komponist. Han føler seg like hjemme innen jazz og improvisasjon, klassisk, samtidsmusikk og orientalsk musikk. Drouet studerte trompet og slagverk etter at en ulykke satte en stopper for en pianistkarriere. Han studerte ved konservatoriene i Bordeaux og Paris med Félix Passerone (elev av René Leibowitz) og i komposisjonsklassen til André Hodeir. Hans karriere startet for alvor i 1959 etter en 8 ukers turné i USA som slagverker med Luciano Berio og Cathy Berberian.

Et livslangt samarbeid med komponister som Berio, Stockhausen, Xenakis, Aperghis, Kagel og Globokar har satt sine spor både hos komponistene og ham selv. Det har også samarbeid med bl.a. Edith Piaf og Yves Montand, forestillinger på l’Atelier Théâtre et musique (ATEM) og hans mega-oppsetninger med Claudine Brahems «musikalske maskiner» gjort. Sammen med søstrene Marielle og Katia Labèque og slagverkeren Sylvio Gualda har han gjort 6-700 framføringer av Bartoks sonate for 2 klaver og slagverk. Den har de også spilt inn med Simon Rattle og City of Birmingham Symphony Orchestra. Drouet har urframført utallige konserter for slagverk, soloverker og kammermusikk og vært solist ved de største internasjonale festivalene.

Som komponist har han skrevet for teater (Serreau, Régy), dans (Brigitte Lefèvre, Théâtre du Silence, Jean-Claude Gallotta), og konsert (Atem, Musica, 38e rugissants, Orchestre de Paris).

Hans-Kristian Kjos Sørensen, professor i slagverk