Kawaikvinitett.jpg

Kawaii Kvintett tolker Melgaard + Munch

Studenter fra Musikkhøgskolen tolker Edvard Munch og Bjarne Melgaards kunst med konserter som en del av utstillingen «Melgaard+Munch». Kawaii Kvintett presenterer et program hvor musikk og billedkunst møtes. Konserten kobles med omvisninger i museets regi. 

  • Søndag 22. mars 2015
  • 14.30
  • Munchmuseet

Medvirkende

Kawaii Kvintett: Suzuka Ichikawa (klaver),My Wilsberg (fiolin), Linda Hellstrand (fiolin), Linda Hou (bratsj) og Elsa Stojkov (cello)

Program

Musikk i Ess-dur: 

Robert Schumann: Klaverkvintett, Op.44

1. Allegro Brillante
2. In modo d'una Marcia. Un poco largamente
3. Scherzo. Molto vivace
4. Allegro, ma non troppo

Frédéric Chopin: Andante spianato et Grande Polonaise Brillante, Op.22 (Transkripsjon for klaver og strykekvartett) 

 

Omtale

Kawaii Kvintett

Klaverkvintetten Kawaii Kvintett er en nyetablert klassisk klaverkvintett som møttes på bachelor - fra starten høsten 2014 allerede har markert seg i Mesterklasser og i konkurranser, individuelt og sammen. Medlemmene har bakgrunn fra Japan, Sverige, Kina, Serbia og Norge. Ensemblet ønsker med denne konserten å utvikle program hvor musikk kobles sammen med billedkunst, ved det utfordre seg selv og publikum i skjæringspunktet mellom ulike uttrykk. Dette får de anledning til i sin første offentlige konsert tilknyttet utstillingen om Munch og Melgaard. 

Om konserten

Konserten er en del av eksamensarbeidet tilknyttet valgfaget i Konsertproduksjon hvor Andreas Sønning er kursleder. Studentgruppene var i utgangspunktet inspirert av Munchs egne bilder og tekster som grunnlag for konsertene. Fra museet side legges det vekt på en tematisk tilknytning til den aktuelle utstillingen. Dermed kommer koblingen med Melgaards kunst og kombinasjonen inn som premiss i oppgaven.