Bente_illevold.jpg
Bente Illevold (eufonium).

Klangen fra de dype skoger

Masterkonsert

Bente Illevold (eufonium) står bak prosjektet med urframføring av nye norske verk for eufonium, skrevet av komponister med tilhørighet til Hedmarks fylke. Innovativ bruk av instrumentet i utradisjonelle besetninger i en moderne uttrykksform, med melankoli og sarte linjer hentet fra folkemusikken fra de dype skoger i Østerdalen.

  • Lørdag 9. mai 2015
  • 18.00
  • Lindemansalen, Norges musikkhøgskole
  • Gratis

Medvirkende

Bente Illevold (eufonium), Terje Winge (orgel), Kari-Andra Johansen (fløyte) og Kristoffer Almås (vibrafon)

Program

Bjarne Volle: Euphoria
Keith Elliot Robson: Nexus, un trio concertante
Rune Rebne/Ludvig Elblaus: Dsdth

Omtale

Musikk med Hedmarksk sjel er tema for Bente Illevolds masterprosjekt.
– Siden jeg er fra Hedmark, nærmere bestemt Rendalen i Østerdalen, ønsket jeg å få musikk skrevet til meg av komponister med tilknytting/bakgrunn fra fylket. Dette fordi jeg vil være med å prege det norske repertoaret for instrumentet, men også fordi jeg ville få muligheten til å utøve musikk skrevet av komponister som kjenner den «Hedmarkske sjel». For meg handler dette om et felles erfarings- og assosiasjonsgrunnlag, for eksempel at vi deler forholdet til naturbilder, avstand, kulde og dype furuskoger.

– Så er spørsmålet om dette kan overføres til musikk, og om det finnes noe som kan kalles den «Hedmarkske» eufoniumtona? Dette har resultert i tre høyst forskjellige verker, som både utfordrer og beriker på ulike vis. Blant annet bruker Rune Rebne en skillingsvise fra Rendalen i sin komposisjon. Dette prosjektet har jeg hatt i tankene siden jeg var ferdig på bachelorstudiet i 2010, og gleder meg til å få vise det fram, sier Bente.