Profilbilde Klaver

Klaverdagene 29. og 30. september

Klaverdagene

Dette er første gangen våre nye klaverprofessorer Marianna Shirinyan og Kathryn Stott spiller sammen. På programmet står bl.a. Mozarts Sonate for to klaver og Rakhmaninovs Suite nr 2 for to klaver.

  • Torsdag 29. september 2016
  • 10.00
  • Norges musikkhøgskole

Program

Klaverdagene er et todagers kurs, hvor betalende påmeldte kan få med seg foredrag, mesterklasser og konserter - og lunsj. Les mer om kurset Klaverdagene.

Konsertene er også åpne for de som ikke har meldt seg på kurset, men da gjelder billettprisinformasjonen.

Utdrag fra programmet:

Torsdag 29. september

kl. 11.00-14.00 Levinsalen: Mesterklasse med Marianna Shirinyan

kl. 15.00 Levinsalen: Konsertforedrag med Jan Gunnar Sørbø: Hans von Bülows instruktive edisjon: Relevans ved fortolkning av Beethoven og Chopin

kl. 19.30 Lindemansalen: Konsert med Marianna Shirinyan og Kathryn Stott. Programmet vil bl.a. inneholde Mozarts Sonate for to klaver og Rakhmaninovs Suite nr 2 for to klaver. Billettpris: 150/100/50

Fredag 30.september

kl. 11.00-14.00 Levinsalen: Mesterklasse med Kathryn Stott

kl. 15.00-16.00 Levinsalen: Flerhendig, fargesprakende flygelfellesskap. Avslutningskonsert med mange deltakere.

Omtale

Marianna Shirinyan

Marianna Shirinyan er en av Europas ledende pianister, etterspurt både som solist og som kammermusiker. Hun har opptrådt som solist med internasjonalt anerkjente orkestre som Bayerischer Rundfunk Symphonieorchester, Potsdams Kammerakademi, Oslo-Filharmonien og Münchner Symphoniker. I sesongen 2013-14 var hun artist in residence ved Odense Symphony Orchestra.

Shirinyan gjester jevnlig i festivaler som Schleswig-Holstein Musik Festival i Lübeck og Festspillene i Bergen. Som kammermusiker spiller hun med musikere som Vilde Frang, Pekka Kuusisto, Lars Anders Tomter og Andreas Brantelid.

Marianna Shirinyan er født og oppvokst i Armenia, hvor hun også startet sin utdanning som pianist. Videre studier førte henne til Lübeck. I 2003 ble hun fast ansatt i Esbjerg Ensemble og flyttet til Danmark.

I 2006 vant hun hele fem priser i den store ARD-konkurransen i München, noe som for alvor satte fart på den internasjonale solistkarrieren hennes. Senere har hun vunnet en rekke priser som inkluderer Danmarks Radio P2s Artist Pris i 2010.

Hun er kunstnerisk leder ved Accord Parfait, kammermusikkfestivalen i Irancy, Frankrike. I 2014 var hun  jurymedlem ved de to klaverkonkurransene, ARD-konkurransen i München og den internasjonale Edvard Grieg klaverkonkurransen i Bergen.

Marianna Shirinyan er fra høsten 2015 tilsatt som professor ved Norges musikkhøgskole.

Kathryn Stott

altKathryn Stotter internasjonalt anerkjent som en av Storbritannias mest allsidige og fantasifulle musikere og er blant dagens mest etterspurte pianister. Hun er med i en rekke kammermusikkgrupper, spiller med noen av verdens ledende instrumentalister og opptrer på store internasjonale konsertscener. Stott har også vært kunstnerisk leder for flere konsertserier og festivaler, og har utviklet en omfattende og svært variert innspillingskatalog.

Hun er født i Lancashire, studerte ved Yehudi Menuhin School og Royal College of Music, og var prisvinner under Leeds internationale pianokonkurranse i 1978. Blant hennes lærere finner vi Nadia Boulanger, Vlado Perlemuter og Kendall Taylor. I tillegg til en travel karriere som artist, er hun gjesteprofessor ved Royal Academy of Music i London og klaverprofessor ved Norges musikkhøgskole. Stott har opptrådt og gjort CD-innspiller med med Yo-Yo Ma i nesten 30 år, og sammen har de jevnlig turnert i Europa, USA, Sør-Amerika og Østen.

Hun er spesielt interessert i samtidsmusikk og har fått flere verker skrevet spesielt til seg. Blant annet har hennes musikalske samarbeid med komponisten Graham Fitkin ført til sju urframføringer.
Stott er også en ambassadør for tango og annen latinamerikansk dansemusikk. Dette gjenspeiles i den Grammy-vinnende CD-en «Soul of the Tango» og etterfølgeren «Obrigado Brasil» som hun spilte inn sammen med Yo-Yo Ma og ledende søramerikanske musikere.

Innspillingene hennes inkluderer mange konserter og solorepertoar, som alle Faurés soloverker og Kabalevskys konserter. Hun har også spilt inn CD-er med Truls Mørk, Christian Poltéra, the Hermitage String Trio, Guy Johnston, the Doric strykekvartett, Noriko Ogawa og Tine Thing Helseth.

Fra 2009-2014 var hun kunstnerisk leder for Manchester Chamber Concerts Society, og hun har vært gjestende kunstnerisk leder for Incontri i Terra di Siena. Hun er hyppig gjest på internasjonale festivaler både som solist og kammermusiker. Nylig spilte hun på Kennedy Centre i Washington DC, Tonhalle i Zürich og BBC Proms. I 2014 turnerte hun også med cellisten Giovanni Sollima og opptrådte med JP Jofre og hans Hard Tango Chamber Band. I 2015 har hun turnert både på New Zealand, i Australia og Østen.