Gitarkonferansen 2017 - konferansekonsert

Marko Erdevicki er årets artist på konferansekonserten under Gitarkonferansen 2017. Han skal spille verker av Sychra, Giuliani og Sor.

  • Fredag 31. mars 2017
  • 19.00
  • Levinsalen
  • kr 100/ 50
  • Billetter i døra

Medvirkende

Marko Erdevicki  (gitar)

 

Program

Andrei Sychra:

- Konsertetyde no. 1

- Konsertetyde no. 2

- Konsertetyde no. 3

 

Mauro Giuliani:

- Sonate brilliant op. 15

- Allegro spirito

- Adagio con grande espressione

- Allegro vivace

 

Fernando Sor:

- Fantasie elegiaque, Op. 59

Omtale

altMarko Erdevički tok eksamen i klassisk gitar ved Musikkakademiet i Beograd med professor Vera Ogrizović som lærer. Han tok mastergrad ved Universitetet i Agder (Kristiansand, Norge) der han studerte hos professor Per Kjetil Farstad, Jan Erik Pettersen og Geir-Otto Nilsson. Her spesialiserte han seg på tolkning av barokkmusikk og fremføring av musikk av den anerkjente gitarkomponisten Dušan Bogdanović.

Erdevicki bor for tiden i Bergen hvor han jobber som gitarlærer i Bergen kulturskole. Marko har ved flere anledninger forelest på gitarkonferansen ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Som utøver har han opptrådt på mange festivaler i Norge, blant andre Kongens Gatas Akademi, Kvinnherad Kulturfestival, Bjergsted Gitarfestival, '800MusicaFestival i Milano (Italia), CLASSIC ART i Šabac (Serbia) og Norsk gitarfestival (Hamar) . Han er prisvinner fra mange internasjonale konkurranser hvorav de viktigste er: 2. pris ved den internasjonale konkurransen i Plovdiv (Bulgaria), 2. pris i Guitar Art Festival i Beograd og 3. pris i konkurransen "Unge Talenter på Sørlandet 2006” i Arendal (Norge).

Som utøver har han i den siste tiden spesialisert seg på tolkning av gitarmusikk fra begynnelsen av 1800-tallet på originale periodeinstrumenter, blant annet russisk 7- strengers gitar (семиструнка) som har hatt en sentral plass det siste året etter at han ble introdusert for instrumentet av Oleg Tymofeyev på fjorårets gitarkonferanse ved NMH. Han kommer til å fremføre fire konsert-etyder av Andrei Sychra på årets festival for russisk gitar i Iowa City (USA) i mai 2017 hvor det kommer til å bli markert at det er 200 år siden disse mesterverk ble utgitt.