Konsert: Melgaard + Munch

Studenter fra Musikkhøgskolen tolker Edvard Munch og Bjarne Melgaards kunst med konserter som en del av utstillingen «Melgaard+Munch». Jeanette E. Goldstein (mezzosopran) og Christian Grøvlen (klaver). Konserten kobles med omvisninger i museets regi.

  • Søndag 1. mars 2015
  • 14.30
  • Munchmuseet

Omtale

Jeanette Goldstein

Mezzosopranen Jeanette Goldstein har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole og Operahögskolan i Stockholm.  Hun har bl.a. vært fast ansatt som artist ved Wermland Opera i Karlstad og gjort flere produksjoner med Opera Sør i Kristiansand.  Et av høydepunktene var da hun gjorde tittelrollen Carmen i operan med samme navn, i Fjæreheia utenfor Grimstad og i Kilden konserthus høsten 2013. Utover dette har Jeanette vært solist med en rekke symfoniorkestre og ensembler, og jobbet med dirigenter som Paul Mägi, AlanCurtis, Peter Szilvay, Daniel Lipton, Terje Boye Hansen, Per Kristian Skalstad ml.f.

Christian Grøvlen

Pianist Christian Grøvlen regnes som en av landets mest lovende, unge pianister. Han har vunnet føre førstepriser i nasjonale og internasjonale konkurranser, vært solist med flere av landets symfoniorkestre, medvirket både som solist og kammermusiker ved de største klassiske festivalene i Norge og samarbeidet med de fremste norske utøverne. Christian går sitt siste år ved Norges musikkhøgskole, hvor han har Håvard Gimse og Lars Anders Tomter som sine lærere.

Om konserten

Konserten er en del av eksamensarbeidet tilknyttet valgfaget i Konsertproduksjon hvor Andreas Sønning er kursleder. Studentgruppene var i utgangspunktet inspirert av Munchs egne bilder og tekster som grunnlag for konsertene. Fra museet side legges det vekt på en tematisk tilknytning til den aktuelle utstillingen. Dermed kommer koblingen med Melgaards kunst og kombinasjonen inn som premiss i oppgaven.