Konsertmaraton på 3 scener på Musikkhøgskolen

Serendip

  • Fredag 17. februar 2017
  • 17.00
  • Norges musikkhøgskole
  • Gratis!

Medvirkende

Pang Pang, Andersen/Dalen/Øverby, Æva, Bye Victoria, Freddie Panda, Oker, Vakatar Jazzorkester, releasekonsert med Bendik Baksaas & Kristoffer Eikrem og solokonsert med Mathias Eick

Omtale

Mathias Eick: solokonsert

Etter å ha vært en av Norges mest lovende unge talent i over et tiår, beveger Mathias Eick seg sakte men sikkert mot å bli en av Nordens beste musikere uavhengig av aldersgruppe og sjanger. På tross av at han fortsatt bare er 35 år har han en imponerende rekke prestasjoner bak seg. Blant disse er prisen for «International Jazz Talent» i 2007 av International Jazz Festivals Organisation i New York. Deretter vant han Norges største musikkstipend, Statoil-stipendet i 2009, i tillegg har han utgitt 3 soloalbum på verdens mest innflytelsesrike plateselskap for jazz, ECM. Musikken er komponert av Mathias selv, og er en videreføring av den distinkte skandinaviske jazztradisjonen, men med islett, av den amerikanske melankolske og lyriske trompetmesteren Kenny Wheeler.

Pang Pang:

Pangpang ble oppretta av elever fra jazzlinja på Norges musikkhøgskole i 2014 og spiller jazzmusikk med inspirasjon fra rock, fribag og tidlig Schönberg. Musikken spenner seg fra det gjennomkomponerte til det frimodig improviserte, med vekt på tunge riff og lyriske, fritonale melodier. Pangpang er: Sander Eriksen Nordahl (gitar), Håkon Norby Bjørgo (kontrabass) og Ivar Myrset Aasheim (trommer).

Hør Pang Pang (soundcloud)

Andersen/Dalen/Øverby:

Andersen/Dalen/Øverby er en nylig oppstartet trio med følgende medlemmer: Andreas Andersen (el-gitar/komposisjoner), Henrik Sandstad Dalen (bass) og Ola Øverby (trommer). Trioen har utspring fra Norges musikkhøgskole og spiller original musikk med vekt på spontanitet og karakteromfang. – Ved å ta avstand fra forutbestemte former og rollefordelinger ønsker vi å overraske både oss selv og vårt publikum i musikken.

Æva:

Æva er en duo basert i Oslo som består av Live Sollid Schulerud og Jo David Meyer Lysne. Med klang som hovedparameter leker musikerne seg gjennom både melodiske partier og mer teksturbaserte lydlandskap. Æva spiller alt fra små skrevne snutter til fullstendig improviserte strekk. Målet er å skape en opplevelse av å være i et stort, klangfylt rom uansett hvor de måtte befinne seg, og å bringe lytteren inn i en atmosfære fylt av ro. Musikken er for det meste lavmælt, men allikevel dynamisk og levende. 

Hør Æva (soundcloud)

Bye Victoria:

Bye Victoria er et band som er splitter nytt og samtidig resultatet av lang tids arbeid. Låtene er skrevet av Vilde Bakken over en periode på tre år og sirkler rundt mørke, merkelige og lekne sangtekster der tap, lyst og kjærlighet er gjennomgående motiver. Bandet har blitt til og vokst gradvis over det siste året, og har tilknytning til Norges musikkhøgskole. Musikalsk har Bye Victoria blitt sammenliknet med Amy Winehouse, PJ Harvey og Susanne Sundfør. Bandet består av Vilde Bakken (vokal), Stian Unhjem (gitar), Joel Ring (bass) og Michaela Antalová (trommer). 

Hør Bye Victoria (soundcloud)

Freddie Panda: 

Freddie Panda er et band som gir deg groovy og følelsesladet musikk. Gruppa henter inspirasjon fra artister som Bill Withers, Otis Redding, Vulfpeck og Blake Mills. Selv beskriver gutta musikken sin som seriøs pop med en jålete vri. Bandet ble startet opp i oktober 2016 og består av August Kann (vokal), Jørgen Kasbo (gitar), Audun Barsten (keys), Magnus Falkenberg (bass) og Knærten Simonsen (trommer).

Oker:

Oker er en akustisk improviserende kvartett basert i Oslo. Bandet kombinerer lydmateriale fra utvidede instrumentalteknikker med åpne tonaliteter og dekonstruerte groover. Musikken kan beskrives som rike teksturer i gradvis forandring, samtidig som det også kan låte responsivt og spontant. Ensemblet balanser mellom luftige gester og tette kollektive lydblokker. Bandet har tidligere turnert i blant annet Tyskland, Tsjekkia, Finland og Russland. Består av Torstein Lavik Larsen (trompet), Fredrik Rasten (gitar), Jan Martin Gismervik (trommer) og Adrian Fiskum Myhr (kontrabass).

Hør Oker (soundcloud)

Vakatar jazzorkester:

Vakatar jazzorkester er et ensemble bestående av nåværende og tidligere musikere fra Norges musikkhøgskole og Barratt Due musikkinstitutt, med både klassisk og rytmisk bakgrunn. Musikken er forankret i jazztradisjonen, men er også influert av klassisk musikk og samtidsmusikk. Lydbildet kan sies å være neddempet og dystert med impresjonistiske trekk, men har også krasse rytmiske partier. Musikken er skrevet av Aleksander Waaktaar.

Bendik Baksaas & Kristoffer Eikrem: releasekonsert

Duoen spiller sin egen musikk i grenselandet mellom improvisasjon, komposisjon og produksjon hvor intensjonen er å utforske lydbilder med en fri trompet, elektronikk, lekne synther og feltopptak som grunnpilarer. Fraværet av trommelyder og stabil puls åpner for subtil flørt med rytmikk og tid. Den intensive tilnærminga til komposisjon og miksing gir musikken et følsomt og ærlig preg hvor improvisasjonen og kommunikasjonen mellom de to musikerne er det bærende elementet.  

Bendik Baksaas er DJ, komponist og produsent fra Horten med bakgrunn fra Det frie kanditatstudiet ved Norges musikkhøgskole. Bendik har gitt ut en rekke album og har turnert store deler av Norge, Europa, Japan og Afrika med prosjekter som Jervaas, Mopti samt egne soloprosjekter.

Kristoffer Eikrem er trompetist og komponist med bakgrunn fra jazzlinja ved Norges musikkhøgskole. Eikrem ble kåret til «Årets Unge Jazzmusikere 2012» sammen med gruppa Mopti, og ble i 2015 tildelt Shells jazzstipend 2015 under Moldejazz. Kristoffer har bidratt på en rekke utgivelser, og har turnert store deler av Norge, Europa, India og Japan med band som Eikrem/Jerve, Mopti, Dr. Kay & His Interstellar Tone Scientists, Mathias Stubø og Ivan Ave.

Hør Baksaas og Eikrem (soundcloud)

 

Tilbake til Serendip-festivalens hovedside